MDTO heyeti, Japonya’daki Ertuğrul Araştırma Merkezi’nde de incelemelerde bulundu.

Japonya Prensesi Akiko Jouo, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun da katıldığı anma törenine, MDTO’yu Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Başkan Yardımcısı Jozef Atat, Yönetim Kurulu üyeleri İskender Botros, Bedii Canatan, Atahan Çukurova ve Genel Sekreter Korer Özbenli temsil etti.

Ertuğrul Firkateyni kazasının 125. yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere Japonya’da bulunan MDTO heyeti, törenin ardından Kyoto ve Wakayama’da temas ve incelemelerde de bulundu. Programları kapsamında Wakayama Eyalet Vali Yardımcısı Hiroshi Shimo ve Japon yetkililerle görüşen heyete, Ertuğrul Projesi Başkanı Tufan Turanlı da eşlik etti.

Wakayama Limanı ve Ertuğrul Araştırma Merkezi’nde inceleme de yapan heyet, programları kapsamında ayrıca Kashino’yu ziyaret ederek, Ertuğrul Firkateyni kazasından yaralı olarak kurtulan Türk denizcilere yardım eden Kashino köylüleri ile buluşacak. Kashino köylülerine Türk halkının teşekkürlerini iletecek olan MDTO heyeti, onları 16 Eylül 2015 tarihinde Mersin’de gerçekleştirilecek etkinliklere de davet edecek.

Editör: Barış Köksal