Başkan Özcan, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yıkılacağı ve yerine rezidans yapılacağı iddialarıyla ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. “Stadyumun yıkılmasına sadece ben değil, bütün Mersin karşı çıkıyor zaten” diyen Özcan, stadyum yıkılacaksa bile yeşil alan veya gençlerin faydalanabileceği spor sahası olması gerektiğini söyledi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Beden Terbiyesi Mersin İl Müdürlüğü’nden stadyumun bulunduğu alanın tapusunu aldığını aktaran Özcan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin belediyelere müracaat etmeden imar yapma yetkisi var. Onlar zannedersem bunun imarını yapmışlar, bize sormalarını gerektirecek bir şey yok. Kanunen onlar yapabiliyor bunu. Hazırlıklarını yapmışlar” diye konuştu.
Stadyumun yerine yüksek bir yapı yapılmasına karşı olduklarının altını çizen Özcan, “Bütün Mersin karşı. Zannedersem bu Mersin kamuoyunu çok yakından ilgilendirecek önemli bir konu haline gelecek” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni spor tesislerinin açılışlarını yapmak üzere Mersin’e geldiğinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile ilgili görüş bildirmesini de “Mersin ile ilgili bir konuda Başbakanın bir görüş bildirmesi de doğru mu yanlış mı bilmiyorum” şeklinde değerlendiren Özcan, Erdoğan’ın bu konuda yanlış bilgilendirilmiş olabileceğini kaydetti. Akdeniz Oyunları kapsamında yaptıkların yolların Başbakan Erdoğan’a söylenmemesini örnek gösteren Özcan, “Başbakan, bu yolları bizim yaptığımızı bilse belki teşekkür edebilirdi. Ama biz kendisine teşekkür ediyoruz her zaman, ‘bu oyunların Mersin’e gelmesinde, ödenek ayrılmasında Başbakanın katkısı var, teşekkür ederiz’ diyoruz. Bir teşekkür etmek çok zor bir şey değil ki, ne var yani bunda. ‘Sen bunu yaptın, güzel yaptın, teşekkür ederim’, muhalefette de olsak ne olur yani. İşte ben Ankara’daki kavgayı bu yüzden sevmiyorum. Doğru ve güzel yapılan şeylerde herkes birbirini takdir etsin. Aman bu şu partilidir hadi kavga edelim, bunu küçük düşürelim. Bunlar yanlış şeyler” şeklinde konuştu.
TOKİ’den Büyükşehir Belediyesi’ne stadyumla ilgili bir yazı geldiği bilgisini de veren Özcan, şunları söyledi: “TOKİ'den burayla ilgili emsal 3 karma kullanımlı bir rezidans teklifi geldi. Biz buranın üst ölçekli planlarımızda aktif spor alanı olarak ayrıldığını, yapmış olduğumuz 5 bin ölçekli nazım imar planının taslaklarında da buranın yine kentin spor alanı olarak ayrıldığını öngördüğümüzü ve mevcut planlarda buranın spor alanı imarlı olduğunun bilgisini verdik. Biz tavrımızı koymuş olduk. Burası spor alanıdır, imarda da böyle işaretlidir. Ama onlar değiştirebilir, yetkileri var. Mülkiyet hakkı TOKİ’ye geçtiği için ve TOKİ’nin bu konuda plan yapma yetkisi olduğu için 3 emsalli buranın ticari alan, rezidans olarak plan değişikliğini bize öngördüler.”
Editör: Barış Köksal