Hafta sonunda Tarsus ilçesinin Yenice beldesine bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özcan’ın davetlisi olarak Büyükşehir Belediyesi’ne gelen köy muhtarları, Belediye Meclis Salonu’nda tüm daire başkanları ve müdürlerin de katıldığı toplantıda, köylerindeki sıkıntıları anlattılar. Köy muhtarlarının tek tek konuşma yaptığı toplantıda genel olarak kanalizasyon, içme suyu, sinekle mücadele, asfalt, mezarlık, çocuk oyun alanı yapılması gibi konular ilk sıralarda yer aldı. Bütün köy muhtarlarını dinleyen ve daire başkanlarına sorunları not aldıran Başkan Özcan, “Sorunları belirleyerek, Eylül veya Ekim ayında yapacağımız bütçeye yerleştireceğiz. Sonuçta göreve biz gelsek de gelmesek de bu para 2014 yılında sizlerin sorunları için kullanılacak” dedi.

Gidilen her ilçe, belde ve köydeki sıkıntıları en iyi muhtarın bileceğini kaydeden Özcan, muhtarların bundan sonra daire başkanlarıyla sürekli irtibat halinde olmalarını istedi. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile 2014 yılından itibaren il genelindeki tüm belde ve köylerin Büyükşehir’e bağlanacağını anımsatan Özcan, “16 bin kilometrekareye yaklaşan yüzölçümü ve 2 milyonluk nüfusu ile Mersin’de sıkıntıları yerinde tespit etmemiz ve bunun içinde bir bütçe çıkarmamız gerekiyor. Bundan dolayı muhtarlarımızla temaslarımız devam edecek” diye konuştu.

Konuk muhtarlara konuşmaların ardından Deniz Park tesislerini de gezdiren Özcan, öğle yemeğini muhtarlarla birlikte yedi.
Editör: Barış Köksal