Bugüne kadar Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alan ve son olarak AK Parti  Mersin önceki dönem Teşkilat Başkanı görevinde bulunan Lütfi Parıltı, şu an partide hiçbir görevi olmamasına rağmen referandum öncesi çalışmalarını sürdürerek neden ‘evet’ oyu kullanılması gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması öncesinde kapı kapı gezerek çalışmalarda bulunan Lütfi Parıltı, ‘Daha güçlü bir Türkiye için mevcut sistemin değişmesi gerekmektedir. Yeni anayasa ile birlikte Türkiye geleceğine daha güzel bakan, daha güçlü bir yapıya kavuşacaktır. İstikrar gelecektir. Kararlar daha hızlı bir şekilde alınacak, yatırımlar artacaktır. Türkiye önemli bir yol ayrımındadır. Avrupa, terör örgütleri sandıktan ‘hayır’ çıkması için mücadele ediyor. Bunun sebebi bizim dışımızda kimsenin güçlü bir Türkiye istememesi. Sandıktan ‘evet’ çıktığı zaman 17 Nisan’dan itibaren çok daha güçlü bir Türkiye yapılanacaktır’ dedi.



Parıltı son olarak, ‘Bizim için görevimiz olsun olmasın davamızın başarısı önemli. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması sürecinde hiç durmadan çalıştık. Bundan sonra da davamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ dedi.                        



Editör: Barış Köksal