Proje ekibi ile bir süredir üzerinde çalıştıkları konuların, 'Mersin Vizyon Projeleri, Kültürel Tesis ve Etkinlik Raporu, Demografik Yapısı, Bilişim Teknolojileri Altyapı Durumu, Kentsel Altyapı Raporu, Ekonomik Durum Raporu, Çevre Raporu, Ulaşım ve Trafik Raporu, Merkezi İdareye Bağlı Kuruluşların Mersin İle İlgili Yatırım Planları, Mersin’in Sosyal Durumu, Eğitim ve Sağlık Durumu' şeklendi sıralayan Haddat, bu projeleri gerçekleştirme konusunda Mersin'de yaşayan toplumdaki her kesimden kişi veya kuruluşla işbirliği yapılabileceklerini belirtti.

Ana başlıklar altında belirledikleri geliştirilmeye ihtiyaç duyulan alanlar konusunda, Mersin'deki sivil toplum kuruluşları, valilik, belediyeler, milli eğitim müdürlükleri, sağlık müdürlüğü, okullar, mesleki ve teknik eğitim kurumları, rehberlik merkezleri, huzurevleri ve bakımevleri, yetiştirme yurtları, muhtarlıklar, MTOSB, şirket ve firmaların işbirliği yapabilecekleri ana kurumlar olacağını vurgulayan Haddat, "Böyle bir işbirliği modeli geliştirebilirsek, merkezi ve yerel yönetimlerin, özel kuruluşların topluma hizmet ve fayda hedeflerini örtüştürüp topyekun imkanlardan fayda sağlanabilir" dedi.

Haddat ayrıca, her sivil toplum kuruluşunun faaliyet alanında uzman olduğunu dile getirerek, "Bir toplumun gelişmiş sayılması için insani gelişme kriterlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ekonomik kalkınma, ancak insani gelişmeyi de beraberinde taşıyorsa toplumları gelişmişlik düzeyine taşıyabilir. Mersin ekonomisini canlandıracak projeleri gerçekleştirirken toplumsal projeleri de birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal