Kocamaz, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Müslümanların mabedi olan camilerin bir ibadet yeri olmaktan öte insanları birleştiren, bütünleştiren, maneviyatı güçlü ve kutsal mekanlar olduğunu belirterek, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı kuvvetlendiren, bir arada olmanın huzurunu pekiştiren camilerimiz ve burada görev yapan din görevlilerimiz, toplumumuz için çok önemli değerlerdir. Bu vesileyle başta din görevlilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam aleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Camilerin kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Camilerimiz, din kardeşlerimizle birlikte ibadet ederek, Hakk’a sığınarak huzur bulduğumuz en kutsal mekanlarımızdandır. Dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetmeksizin, aynı çatı altında birleşen din kardeşlerimiz ile birlikte bu kutsal mekanlarda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde buluşuyor, ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Camiler elbette sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda bir okuldur. Din görevlilerimiz de özellikle gençlerimize dinimizi layıkıyla öğreterek, hem onları hem de bizleri aydınlatarak çok kutsal bir görevi ifa etmektedir. Toplumumuzun en önemli yapı taşlarından biri olan camilerimizin her şeyden önce bakımlarının gerçekleştirilmesi, din kardeşlerimizin ibadetlerini en iyi şekilde yapmaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, camilerle ilgili üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti; "Camilerimizin temizlik ve bakımlarını özellikle dini bayramlarımızda ve düzenli aralıklarla gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza ibadetlerini yapacakları hijyenik bir ortam sağlamak, belediye olarak en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Mersinimizin tarihi mekanlarından biri olan Ulu Cami ve meydanını da en kısa sürede çalışmalarını tamamlayacağımız projemiz ile yeniliyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Ulu Cami'nin minareleri ve kubbesinin dış cephesini yeniliyor, meydanda da düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Camilerimizde vatandaşlarımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerini sağlayacak hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir."
Editör: Barış Köksal