KESK’e bağlı Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde bir araya gelen KESK Mersin Şubeler Platformu üyeleri adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Kemal Göçmen, Ortadoğu’da kanlı bir oyunun halen devam ettiğini belirterek, “Bombalar bu kez Gazze halkının üzerine yağıyor. ABD’yi de arkasına alan İsrail, Filistin’deki işgalini sürdürüyor. Acı ve gözyaşı ile geçen bir kanlı tarih hız kesmeden tekerrür ediyor” dedi.

Gazze’deki vahşet karşısında tüm dünyanın seyirci kaldığını ifade eden Göçmen, “Bugün İsrail saldırganlığı, Ortadoğu’da yaratılmaya çalışılan yeni sömürü düzeniyle birlikte vahşetini daha da artırarak daha önce Lübnan’da ve yıllardır Filistin halkı üzerinde işgallerle kurmaya çalıştığı hegemonyasını güçlendirmeye çalışıyor. İnsanlığın bugüne kadar yarattığı tüm değerler yine ayaklar altına alınıyor. 21. yüzyılda emperyalizmin yeni av sahasına dönen Ortadoğu, kadın, yaşlı ve çocuk dinlemeden her geçen gün artan katliamlara sahne oluyor. Bu kanlı sahneleri ve yaşanan insanlık dramını başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere dünyanın egemen güçleri bilindik bir duyarsızlıkla izlemeye devam ediyor” diye konuştu.

Dün akşam ateşkes ilan eden İsrail’in artık Gazze’ye saldırmayı bırakması gerektiğini söyleyen Göçmen, “Filistin’in özgürleşmesi için on yıllardır mücadele geleneğinden gelenler, Ortadoğu’da savaş mağdurlarının, mazlumların, savaş kurbanı çocukların, kadınların sesi olarak AK Parti hükümetine sesleniyoruz. Eğer gerçekten masum Filistinlilerin yanında iseniz, insanlığın onuru adına bu kanlı savaşın parçası olmayı bırakın” çağrısında bulundu.

Editör: Barış Köksal