Bugün Türkiye bizi taşıdı, bundan sonra Türkiye’yi biz taşıyacağız. Güçlü Türkiye olma yolunda kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.  1 Kasım seçimlerinden zaferle çıkan ve Mersin’de de birinci parti konumuna yükselen AK Parti, başarısını İl Başkanlığı önünde kutladı. Resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ellerinde Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla AK Parti Mersin İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce partili, seçim zaferini halay çekerek kutladı.

İl Başkanlığı önünde vatandaşlara seslenen İl Başkanı Taşpınar, partililerden rakiplerini üzmeden sevinmelerini istedi. Bıkmadan, usanmadan bu dava için ter döken, emek veren, destek veren, dua eden herkese teşekkür eden Taşpınar, “Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık eylesin. Bizler başarıya inandık ve inandığımız için başardık. Bizler sevinmesini de aşırıya kaçmadan bilmeliyiz. Bugün siyasi bir başarı kazandık, ancak rakiplerimizi üzmeden, fazla aşırıya kaçmadan sevinmesini de bilen insanlarız. Çok dolusunuz biliyorum, bugünü 4 gözle bekliyordunuz sizlerden ricam rakiplerinizi tahrik etmeden sevinin. Sadece memleketimiz ve milletimiz için çalıştık. İnşallah önümüzdeki 4 yılda da Türkiye’deki istikrarı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE OLMA YOLUNDA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin’den aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile milletvekillerinin sahalardan hiç çıkmadıklarını ve çok çalıştıklarını dile getiren Taşpınar, “Biz buradan Ankara’ya Sayın Bakanımızı güçlü bir şekilde gönderdik. Sayın Bakanımız ve vekillerimiz, Mersin için ellerinden ne geliyorsa bu 4 yıllık dönemde birlik ve beraberlik içerisinde çalışıp, gerçekleştirecekler. Bugün çok mutluyuz, milletimizin iradesi sandığa yansıdı. Biz AK Parti olarak milletin nezdinde teveccüh görmüş, 13 yıl iktidarda kalmış ve 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olmamıza rağmen koalisyonlu hükümet kurma pozisyonuna düşmüştük. Ama 1 Kasım’da milletimiz istikrardan yana oldu. Bizim yaptığımız saha çalışmasında da milletimizin gözünden bu ışığı almıştık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Artık önümüz açıldı, istikrarı yakaladık. Bundan sonra ekonomi düzelecek, yarım kalan yatırımlar tamamlanacak. Bugün Türkiye bizi taşıdı, bundan sonra Türkiye’yi biz taşıyacağız. Güçlü Türkiye olma yolunda kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal