MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, MESKİ ekipleri, İhsaniye Mahallesi’nde 50 yılı aşkındır kullanılan ve ömrünü tamamlamış kanalizasyon hattının deforme olan bölümünü sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalara başladı. Mahallenin mevcut kanalizasyon hatlarının deforme olması, kullanım ömrünü yitirmesi, sürekli tamirat gerektirmesi ve bölgenin kanalizasyon bertarafında problemler oluşturması nedeniyle oluşan altyapı problemini çözüme kavuşturulmak için MESKİ tarafından başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında mahallede muhtelif çaplarda 5 bin 423 metrelik kanalizasyon şebeke hattı döşeme çalışmalarının 14 Kasım 2017 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

MESKİ açıklamasında, “İhsaniye Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yıllar önce döşendiği için çok eskiydi. Mahalle muhtarı kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ile ilgili talepleri ve teknik ekiplerimizin yapmış olduğu incelemelerin ardından MESKİ olarak bölgede gerekli çalışmaları yaptıktan sonra burada bulunan kanalizasyon hattını yenilemeye karar verdik. Yaklaşık 50 yıl önce döşenmiş hatlarda çalışmalar tamamlanınca İhsaniye Mahallesi sakinleri uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon şebeke hattına kavuşmuş olacak” denildi.

Mahalle sakinlerinden Zehra Yılmaz ise “Kanalizasyon şebekemiz eski olması nedeniyle sık sık tıkanıyordu. Yıllar öncesi yapılması gereken bir çalışmaydı. Kanalizasyon şebeke hattımız da şu an döşeniyor. Mahallemiz yepyeni bir altyapıya kavuşacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine hizmetleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Editör: Barış Köksal