Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, MESİAD üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek Şubat ayında gerçekleştirilecek olan MESİAD Olağan Kongresi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Sabah saatlerinde Sultaşa Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına yoğun katılım gözlendi.

Şimdiye kadar yapılan yatırımların arkasına sığınmak yerine, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmenin önemli olduğunu ifade eden Hasan Hüseyin İpek, bölgenin ve kentin lokomotifleri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliği’nin de desteklediği Mersin Ekonomi Platformu'na kayıtlı bütün STK'lar ile birlikte ortak akıl çerçevesinde kenetlenip kurumlar arası diyaloğun sağlanmasını çok önemsediklerini belirtti.

‘SORUNLARI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZERİZ’

MESİAD YİK Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Adayı İpek, 'Mersin'in ortak paydasında buluştuğumuz takdirde kentimizin önündeki sorunların el birliği ile çözüleceği konusunda inancımız tamdır. 2000'li yıllardan itibaren üyesi bulunduğum MESİAD'ın en önemli özelliği Türkiye'deki kültürel, etniksel, mezhepsel bütün bir yapıyı mozaik halinde bünyesinde bulundurması ve çok renkliliğidir' dedi.

MESİAD Yönetim Kurulu'na ve Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıklayan İpek, ‘Çok güzel dostluklar edindiğim ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptığım derneğimizin 2018 Şubat ayında yapılacak olan MESİAD Genel Kurulu'nda önce yönetim kuruluna daha sonra da yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum' dedi. 

‘HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ’

Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün üyelere kucak açan bir anlayış ve herkesin konuşabildiği bir ortam yaratmak düşüncesinde olduğunu belirten Hasan Hüseyin İpek, 'Derneğimizin önceki dönemlerinde 2 kere yönetim kurulu üyeliği ve 2 kere de başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Büyük keyif aldığımız MESİAD çatısı altında bugünden itibaren yeni dönem arkadaşlarımız ile "Yeni dönem MESİAD, yeniden MESİAD, daha güçlü MESİAD, daha güçlü birliktelik, daha güçlü Mersin" sloganını şiar ediniyoruz' ifadelerini kullandı.

MESİAD’ın çıtasını daha yukarılara çıkarmak ve başarılı hâle getirmek için yeni proje hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Başkan İpek, 'Yeni seçim döneminde bütün arkadaşlar ile birlikte başarılı projelere imza atacağız. Şu an yönetim kurulumuzu oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Yönetim Kurulumuzu oluşturduğumuzda projelerimizi açıklayacağımız bir toplantı ile yine siz sevgili basın mensupları ile bir araya gelerek projelerimizi tanıtacağız’ şeklinde konuştu.

‘MEVCUT YÖNETİM İLE BİR SORUNUMUZ YOK’

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Hüseyin İpek, gelen bir soru üzerine, ‘Bundan önce yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Biz yeni bir oluşum, daha güçlü bir MESİAD olması kanaatindeyiz. Yönetim kurulundan, oradaki arkadaşlarımızdan bir şikâyetimiz kesinlikle söz konusu değil, biz değişim istiyoruz. Mevcut yönetim ve Yönetim Kurulu Başkanı'nın görev süresi bitiyor. Bunun için de değişime ihtiyaç var. Bu değişime biz talibiz. Bu değişim ile daha güzel şeyler yapacağımız iddiasındayız. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı devam etmek istese dahi bunun imkanı yok. Çünkü tüzük buna müsaade etmiyor. Dolayısıyla biz de bir dönem, 3 yıl bu göreve talibiz. Güzel şeyler yaparak hoş seda bırakmak istiyoruz’ dedi.


 

Editör: Barış Köksal