Özkan, 'Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar ile her yıl 3 Aralık'ı Dünya Engelliler Günü olarak kutlamaktayız.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar, tüm toplumu ilgilendiren ortak bir sorun olmakla birlikte, toplum olarak hepimizin birlik olup bu sorunların üstesinden gelmesi gereken bir konudur. Özellikle sağlık, eğitim, rehabilitasyon, sosyal yaşama katılım, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunların çözümü engelli bireylerin her bakımdan gelişmesi, toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması, güçlü ve sağlıklı bir toplumun oluşması adına büyük önem arz etmektedir.

Unutulmamalı ki insanların engelli olmaları çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, onların hayata tutunmaları için insanların duyarlı olması, engellilerin sorunlarının önemsenmesi refah bir toplum için olmazsa olmazdır. Bu nedenle toplumun bütün fertlerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 03 Aralık Engelliler Gününde yapılan tüm etkinliklerin, engellilerin sorunları hakkında halkımızın bilgilendirilmesine ve toplumdaki duyarlılığın artırılmasına katkı sağlamasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımızın 03 Aralık Engelliler Gününü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum' dedi.

Editör: Barış Köksal