Mersinli işadamı Güray Kuru, Türkiye'de bütün sektörlerin ekonomik daralma içinde olduğunu belirterek, hükümetin ekonomiyi canlandıracak adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

'SEÇİMİ BIRAKIP EKONOMİYE ODAKLANILMALIDIR'

Türkiye ekonomisinin güç kaybettiğini belirten Kuru, '2018 yılının başlarında başlayan ekonomik daralma, 2019 yılının ilk çeyreğinde yerini derin bir çöküşe bırakmak üzere. Hükümetin seçim maratonunu bir kenara bırakıp artık ekonomi odaklı çalışmalar yaparak, iş dünyasını hareketlendirmesi gerekiyor. 2018 yılında daralmadan etkilenen birkaç sektör varken, 2019 yılında tüm sektörler bu daralmadan etkilenmiş durumda. Büyük küçük tüm firmalar personel çıkarma yoluna gidiyor. Türkiye ekonomisi telafisi olmayan bir çöküşe doğru sürükleniyor. Bu durum bizleri son derece rahatsız ediyor' dedi.

'TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GİDİŞATINI BANKALAR BELİRLİYOR'

Bankaların kredi faiz oranlarında iyileştirme yapması gerektiğini belirten Kuru, 'Ülkemizin ekonomisinin gidişatını ne yazık ki bankalar belirliyor. Kredi faiz oranlarının çok yüksek olması iş dünyasını kaosa sürüklüyor. Bu durumun acilen gözde geçirilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal