Türk Milleti’nin bağımsız ve hür yaşama azmi ve kararlılığını dünya milletlerine ilan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihinin, başka devletlerin esareti altında yaşayan milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek oluşturduğunu belirten Akyürek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancının kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olmuştur.

Türk gençliğine güvenen Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ancak gençler sayesinde korunabileceğinin idraki içerisinde kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs tarihini, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak, Türk gençliğine armağan etmiştir. O nedenle, bugünü çok iyi kavramalı ve gelecek nesillere aktarılmasında azami gayreti göstermeliyiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı en yürekten duygularla kutluyor; 19 Mayıs 1919‘da bağımsızlık meşalesini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı sonsuz minnet duyguları ve saygıyla anıyorum.”

 

Editör: Barış Köksal