Mersin’de Dilber Karahan ve Serkan Altuğ tarafından kurulan, kreş, okul öncesi eğitim ve gündüz bakım evi olarak hizmet veren Gözde Kreş ve Anaokulu, 32. Yılında mezunlarını vermeye devam ediyor. Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen Mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin sergilediği halk oyunları, müzikal şovlar ve dans gösterileri velilerden tam not aldı.

Tören öncesi konuşma yapan Gözde Kreş ve Anaokulu Sorumlu Müdürü, ‘Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda ihtiyaçlarının neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Çocukların ne öğrendiği değil, nasıl öğrendiği önemlidir. Özel Gözde Kreş olarak amacımız, çağdaş ve demokratik toplumun gerektirdiği duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen girişimci, araştırmacı, öz denetimi sağlayabilen, kendinin ve başkalarının haklarına saygılı, yeteneklerini kullanma becerisine, kültür değerlerine sahip, ruhsal ve bedensel özellikleri yönünden sağlıklı bireyler yetiştirmektir’ dedi.

Etkinliğin ardından Öğretmen Duygu Ulu tarafından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Öğrencilere tek tek sarılarak belgelerini veren öğretmen Duygu Ulu göz yaşlarına hakim olamadı.

Editör: Barış Köksal