Milletvekili Uzun, Tarsus’un Gazipaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden Aile Sağlık Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ile birlikte inşaatı gezen Uzun, Sarı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gazipaşa Mahallesi’ne ilk sağlık ocağının 8 Temmuz 1999 tarihinde ihale edilerek, 17 Ağustos 2000 tarihinde bitirildiğini ve hizmete açıldığını ifade eden Uzun, o zamanki para ile 25 milyar 966 milyon liraya mal olduğu kaydederek, “Fakat yapılan bu bina sağlıksız yapısından dolayı 2 Ağustos 2008 tarihinde, yapımından 8 yıl sonra ne yazık ki mal ve can güvenliğini tehdit ettiği için yıkılmıştır. Bunun akabinde aile hekimleri kiralık bir binada hizmet etmeye devam etmişlerdir. AK Parti hükümeti olarak Gazipaşa, Mithatpaşa ve Bağlar mahallelerinde oturan yaklaşık 25 bin vatandaşımıza hizmet verecek yeni ve modern bir Aile Sağlığı Merkezi yapımına karar verdik. Çelik konstrüksiyonla yapılmış, içinde 6 aile hekiminin muayene odası olan Aile Sağlığı Merkez’ini inşa etmeye 9 Ocak 2012 tarihinde başladık. Bu Aile Sağlığı Merkezi’miz en geç Temmuz ayında vatandaşlarımızın hizmetine girecek” dedi.

AK Parti iktidarı olarak başta sağlık sektöründe olmak üzere hayatın tüm sektörlerinde devrim niteliğinde hizmetler yaptıklarını ve yapılamaz denilen uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Uzun, şöyle devam etti: “Tarsus’umuzun Gazipaşa Mahallesi’nin yanı sıra Gülnar Alanboğaz, Mezitli Tece ve Toroslar Arslanköy’e birer Aile Sağlığı Merkezi kazandırdık. Önümüzdeki günlerde bu hizmet kervanına Tarsus ADSM’yi ekleyerek devam edeceğiz.”

Editör: Barış Köksal