Akdeniz YDD Divan Otel’de 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Mevcut Başkan Ferudun Gündüz yeniden başkanlığa seçildi. Kurumların, firmaların, küçük ve büyük ölçekli şirketlerin yönetim danışmanlığını yürüten üyelerden oluşan Akdeniz YDD, sektörün sorunlarına ışık tutmaya devam ediyor.

Güven tazeleyerek ikinci kez başkanlığa seçilen Ferudun Gündüz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Çoğunuz biliyorsunuzdur İstanbul merkezli YDD nin Ulusal Yaygınlaştırma Projesinin bir türevi olarak¸ MERSİN, ADANA, HATAY, OSMANİYE, AKSARAY, NİĞDE, ANTALYA, BURDUR, ISPARTA ve KKTC olmak üzere 10 ili kapsayan bölgesel derneğimiz 23 Haziran 2016 tarihinde Mersin merkezli olarak kuruldu. Kuşkusuz gönüllülük esasına dayanan bu tip örgütlenme modelleri bir çok zorluklara da göğüs germeyi gerektiriyor. Nitekim yola çıkarken bu bilinçle hareket ettiğimiz için ortaya çıkan muhtelif zorluklar bizi yıldırmadı ve kararlılıkla yolumuza devam ettik.  Aramızdan ayrılanlar kadar aramıza yeni katılan dostlarımızda oldu. Huzurlarınızda hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Aslında sağlam bir  temel attık diyebilirim. Nitekim çok yeni olmamıza rağmen oldukça iyi gittiğimizi söyleyebilirim. Çünkü bir yönetim döneminde kamuoyunda ne olduğu dahi çok az bilinen bir mesleğin ve örgütünün tanıtılması çok kolay değildir. AKDENİZ YDD olarak bunu ilk dönem içerisinde başardığımız söyleyebilirim.  1 Aralık 2017 de Mersin Kent Konseyine Üye olarak muhtelif konularda derneğimiz AYDD yi temsilen konuşmalar yaptık. Toros Üniversitesinde gençlerle Yönetim Danışmanlığı mesleğimizdeki deneyimlerimizi paylaştık. 2 Aralık 2017 de Mersinde Türkiyedeki 7 Bölgesel Dernek Başkanını misafir ederek TÜRKİYE YÖNETİM DANIŞMANLARI PLATFORMU nun kurulmasına katkı sunduk. Federasyon için çalışmalar devam etmektedir.

Kalkınma Bakanlığından gelen davet üzerine Ankaraya giderek hazırlanan 11. Kalkınma Planı için yoğun bir mesai harcayıp gelecek yıllarda özellikle seviye-6 ve seviye -7 nin Mesleki Standartlarının da netleşmesi için çalışmalara katkı sunduk.İçel tv, klas fm, mersin fm ORTAK YAYININDA çok sayıda programlara katılarak gündemdeki muhtelif konularda kamuoyu ile görüşlerimizi Derneğimizi temsilen paylaştık.Adana da Ticaret Odası Başkanı, ÇKA Genel Sekreterliği, KOSGEB Müdürü, Hürriyet Gazetesini ziyaretlerimiz oldu.KOBİ lerin büyümesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Türkiye faaliyetlerini genişleten ILO SCORE programına birkaç arkadaşımızla birlikte katıldık. Hem eğitim aldık hem de eğitim verdik ve danışmanlık yaptık.  Farklı konularda gerek yerel gerek ulusal medyada gerekse Sosyal Medyada sık sık mesleğimiz ve derneğimizi tanıttık. TOROS ÜNİVERSİTESİYLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK. MERSİN de MTSO ile görüşme trafiğini başlattık. Ayrıca 12-13 Nisan 2019 da ILO ‘nun Adana da düzenlediği iş dünyasında sürdürebilirlilik ve insana yakışır iş seminerine  katılarak kendi uzmanlık alanlarımızda konferanslar verdik.Son olarak bu hafta başında Hatay Temsilcimizin organizasyonu ile önce Antakya sonra da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret edip Başkanlarıyla ve Yönetim Kurullarıyla tanıştık Ayrıca KOSGEB Müdürü ve DOĞAKA Ajans Başkanıyla yararlı toplantılar yaptık. 4 arkadaşımla birlikte Odalarda aramızdapaylaştığımız muhtelif konularda konferanslar verdik.  Memnuniyetle belirtmek isterim ki başta İskenderun olmak üzere konferans verdiğimiz iş insanları mesleğimizi kavradı ve konferansın hemen sonrasında üyelerimize somut olarak muhtelif iş teklifleri gelmeye başladı.

3 yıllık çalışma planını da açıklayan Başkan Gündüz, önceliklerinin Mersin’in markalaşması olduğunun altını çizdi.

Gündüz, ‘Mersin kentinin markalaşması, temel hedeflerimizden olacaktır. Bu ay içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizi ziyaret ederek bu konuda proje fikirlerimizi sunacağız.

Sayın Valimiz bu konuda benden özel bir çalışma istedi. Ona hazırlık yapacağız hep birlikte. Zaten MEP çatısı altında yaptığımız ve Ana Sponsoru Büyükşehir Belediyemiz olan  MARKA KENT MERSİN ÇALIŞTAYI’ nın tüm verileri ile ilgili bir süreden beridir devam eden kitap çalışmamızı  ben ve Prof Dr Mehmet Cihan YAVUZ hocam birlikte götüreceğiz ve bundan böyle de  AYDD şemsiyesi altında devam edeceğiz. Sayın Valimize de belirttiğim üzere bu kısa, orta ve uzun vadeli bir çok planı içerisinde barındıran bir çalışma sahası. ILO nun SCORE programında öğrendiğimiz bazı metodları katılamayan arkadaşlarımızla paylaşacak ve onlarında bilgilenmelerine destek vereceğiz. Yönetim Danışmanı Yetiştirme Programı için hem kaynak temininde bulunacak hem de böyle bir eğitim programı açacağız. KOBİ Eğitmeni Eğitim Programı içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Yönetim Danışmanlığında kategoriler ve Ücret belirlenmesi için bir Komite kurduk . Yeni dönemde bu iki konuda çalışmaya başlanacaktır. ÇKA na bir proje yazılarak birkaç Yönetim Danışmanı arkadaşımızın yurt dışındaki eş dernekleri ya da kurumları ziyaret etmesi ve karşılıklı kaynak, bilgi alışverişinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Bölgemizdeki tüm iller bir program dahlinde ziyaret edilerek  (Odalar, KOSGEB, Kalkınma Ajansları,AKİB, MESBAŞ , TKDK Başkanlıkları, OSB ler vb  ile ortaklaşa) Konferanslar verilecek ve meslek ve AYDD tanıtımına hız verilecektir. Nitelikli üye edinme çalışmalarımız devam edecek ve 2019 yılı içerisinde 10 yeni üye alıını gerçekleştireceğiz. Meslek içi eğitimlerimiz ve bilgi transferlerimiz ise kesintisiz devam edecektir’ dedi.

Yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu:Ferudun Güündüz, İlhan Ege, Köksal Hazır, Buket Küçükbey, Bülent Yüce, Zeynep Kırılmış, Hatice Aydın

Denetim Kurulu: Hatice İğde, Hasan Hüseyin Ünver, Obengül Ejder

          

Editör: Barış Köksal