Erdemli Ziraat Odası, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu konferans salonunda istişare toplantısı yaptı. Toplantıya yönetim kurulu üyelerinin tamamıyla, çiftçi temsilcileri ve oda personeli katıldı. Odanın son üç ayda gerçekleştirdiği faaliyetler gündeme getirilirken, yeni çalışmalarında yolda olduğu ifade edildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, gerçekleştirilen faaliyetlerin çiftçiye oldukça faydalı olduğuna inandığının altını çizerek, emeği geçen yönetim kurulu üyelerine ve oda personeline teşekkür etti.

Yakın zamanda Erdemli Ziraat Odası'nın markalaşma noktasında önemli adımlar atacağını ifade eden Öger, “Yine yakın zamanda çiftçilerimizi bekleyen, onlara faydalı olacağına inandığımız bir çok proje de hayata geçecek. Bunlardan örnek vermek gerekirse, “EZO satış tanzim noktaları” açmayı planlıyoruz. Çiftçilerimizin bin bir emekle ürettiği bazı ürünleri bu satış noktalarında doğrudan tüketiciye ulaştırmak istiyoruz. Doğal ürünleri üreticiden direkt tüketiciye ulaştıracağız. Organik ve doğal üretim bildiğiniz gibi günümüzde oldukça aranan bir özellik. Bu konuda üniversitelerimizle görüş alışverişinde de bulunuyoruz. Akademik hocalarımızın bize tavsiyeleri oldu. Biz bu noktada yerel ürünler adı altında çiftçimizden ürünleri alıp tüketiciye ulaştıralım dedik. Konuyu enine boyuna değerlendireceğiz” dedi.

Sorunlara çözüm üretmenin birincil hedefleri olacağını da anlatan Öger, “Son üç ayda çiftçi eğitimleri konusunda oldukça iyi bir mesafe kat ettik. Bu çalışmalarımız yine uzman ziraat mühendislerimiz tarafından yürütülmeye devam edilecektir. Çiftçimizin çok kazanması demek, ülkemizin kazanması demektir” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda çiftçi temsilcilerine odanın rozeti takıldı.

Editör: Barış Köksal