AK Parti Mersin İl Başkanı Ercik, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandumla Türkiye’nin kaderinin oylanacağını belirterek, Mersinlilere “Lütfen vatandaşlık görevinizi yapın ve sandığa gidin” çağrısında bulundu. AK Parti İl Başkanı Ercik, yazılı bir açıklama yaparak, muhtarlıklardaki seçmen listelerinin 26 Şubat 2017 tarihinde askıdan indirileceğini anımsattı. Referandumda oy kullanacak vatandaşların seçmen listelerinde kendi kayıtlarının olup olmadığını kontrol etmelerini isteyen Ercik, “16 Nisan’da yapılacak referandumda milli iradenin tecelli edeceği tek adres sandıktır.

Ülkemizin geleceği için yapılacak bu önemli referandumda milli iradenin sandığa yansıması adına vatandaşlarımızın oylarını kontrol etmeleri ve tercihleri doğrultusunda ülkemizin geleceği adına oylarını kullanması gerekiyor. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkmıştır, 26 Şubat Pazar günü askıdan indirilecektir. Askı suresinde hafta sonu nüfus müdürlüğü, ilçe seçim kurulu ve muhtarlıklar hizmet verecektir. Sizlerin de seçmen kayıtlarınızı muhtarlıklara giderek veya ‘www.ysk.gov.tr’ internet sitesinden kontrol etmenizi önemle rica ederim. Zaman zaman seçmen listelerinde eski seçmenlerin kaydının olmadığını görüyoruz. Hemşehrilerimiz eğer bu takibi yaparlarsa oy kullanmada herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklar” dedi.

“16 Nisan’da Türkiye’nin kaderi oylanacak”

16 Nisan'da partiler ya da kişilerin yarışmayacağını, Türkiye'nin kaderinin oylanacağını vurgulayan Ercik, “Lütfen vatandaşlık görevinizi yapın ve sandığa gidin. Bu sistem, bütünüyle Türkiye’yi daha ileriye götürecek, vesayeti kaldırıp, istikrarı sağlayacak bir sistemdir. Parlamento ve hükümet seçimi iki turlu olacak. Artık hükümeti de halk seçecek. Şu an Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider, AK Parti gibi güçlü kadrolar yönetimdeler. Ancak bu parlamenter sistemde her zaman istikrar çıkmıyor.

60, 71, 80 ve 28 Şubat post modern darbeleri ve koalisyon dönemleri bunu doğruluyor. 3,5 yılda 4 hükümet değişmiş bir ülkeyiz. İş yapılamaz hale gelinen dönemlerdir bunlar. Mevcut anayasa birçok defa revize edilmiş darbe anayasası. Ruhunda bir darbe var. Aslında bu ruhun tamamen topyekun kaldırılması gerekiyor. Anayasa özünde toplumsal bir anlaşmadır, toplumsal bir mutabakat ile milletin kendisi yapması lazım. Bu ülkede hep olağanüstü dönemlerde anayasa yapılmış, bir dayatmayla yapılmış. Vesayet zihniyeti söz konusu. İnşallah 16 Nisan akşamı bu vesayet son bulacak. Artık 5 yıl boyunca halkın seçeceği hükümet görev yapacak. İstikrar budur. Sistem bundan sonra da güçlü lideri, güçlü kadroları baki kılacak. 16 Nisan’dan sonra çok daha güzel şeyler olacak. Baharla birlikte güzellikler daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal