Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 3 avukat yemin edip cübbe giyerek avukatlık ruhsatnamesini Baro Başkanı Ali Er’den aldı. Baro Odasında düzenlenen törende Ali İhsan Kaya, Meltem Çetin ve Şerife Güleken yemin edip avukatlık ruhsatını alarak mesleğe ilk adımı attılar.
Meslektaşlarının önceliklerini, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak adım attıklarını vurgulayan Er, "Üniversiteyi bitirerek ruhsat alıp avukatlık ofisi açmak isteyip açamayan meslektaşlarımıza destek olmak en önemli görevlerimizden birisidir. Her geçen gün kazanç kapısı daralan avukatlık mesleğine ilk adımı atan meslektaşlarımızı teşvik etmek ve onları geleceğe hazırlamak için üzerinde titizlikle çalıştığımız Mersin Barosu Avukat Ofisleri Projesi’ni çok önemsiyoruz. Yakın zamanda açılışını yapıp başvuruları alacağımız bu proje ve diğer tüm çalışmalarımız gururumuzdur” diye konuştu.

Mersin Adliyesi 4. katta yeni açmış oldukları kütüphanede, günde 30 dan fazla avukatın çalışmalarını yaptığını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Baro Başkanı Er, ruhsatını alıp meslek hayatına yeni başlayan meslektaşlarına, yeni kütüphanenin olanaklarından faydalanmalarını tavsiye etti.

Editör: Barış Köksal