Diyarbakırlı ünlü ses sanatçısı Bedri Ayseli, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfını (DİTAV) ziyaret etti. Vakıf Başkanı Feridun Gündüz, Bedri Ayseli’nin onuruna Divan Otel'de bir yemek verdi. Yemeğe Başkan Gündüz’ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Kadir İdiş, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Aziz Karadede ve Aziz Aslan ile Mersin’de faaliyet gösteren birçok işadamı katıldı.

Sanat hayatında yaşadığı iyi, kötü ve zor anlarını mizahi bir dille anlatan Bedri Ayseli, hemşerilerine kaliteli ve eğlenceli anlar yaşattı. 1970’li yılların Diyarbakır’ını anlatan Bedri Ayseli, yakında yüzDE 80'inde Diyarbakır’ı, kalanında ise sanat hayatına yer verdiği bir kitap çalışmasının son aşamasına geldiğini söyledi. Ayseli, 'Yaşanmış anılarımı mizahi bir dille yazmaya çalıştım. Yakın zamanda kitabım raflardaki yerini alacak. Bunu sizinle paylaşmak istedim.  Mersin’de siz değerli hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük keyif aldım, onurlandım. Her zaman hemşerilerimin emrindeyim. Ne zaman bana ihtiyaç duyarsanız, anında yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu organizasyonu yapan başta Vakıf Başkanım Feridun Gündüz'e, yönetimine ve siz burada bulunan hemşerilerime teşekkür ederim' dedi.
 
Diyarbakırlı Bedri Ayseli'nin Türkiye’de yetişmiş ender ses sanatçılarından biri olduğunu söyleyen Vakıf Başkanı Feridun Gündüz,  'Diyarbakır, binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir, bizler bu şehrin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. Elbette ki uzun yıllardır bizi bağrına basan, doyduğumuz, aile sahibi olduğumuz  şehir olan Mersine de doğduğumuz şehir Diyarbakır kadar minnettarız' dedi.
 
Vakfın kuruluşu hakkında bilgi veren Başkan Gündüz, 'Vakfımız 25 yıl önce hemşerileri arasında birlik ve dayanışma ruhunu geliştirmek, üreteceği projelerle yoksul vatandaşlarımıza destek olmak ve barışa destek vermek için Ankara merkezli olarak kurulmuş olup Genel Başkanı Metin Cizreli'dir.  Genel Merkez Yönetim Kurulu'nda ise Hikmet Çetin,  Abdülkadir Aksu, Nadire İçkale gibi değerli şahsiyetler vardır. Mersin şubemiz ise 15 yıl önce kurulan Türkiye’deki 6 şubeden biridir. Fakir ve başarılı öğrencilere burs, ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı, kadın ve gençlerimize eğitim, hemşerilerimiz arasında birlik beraberlik ruhunu ve Diyarbakır kültürünü yaşatan faaliyetler yapmaktadır' şeklinde konuştu.
 
“Bedri ağabeyin kalbimizin Gazi Köşkü'ndeki yeri hazırdır”
 
Başkan Gündüz, duygularını şu cümlelerle dile getirdi:

 Bugün Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri olan Bedri Ayseli’yi Mersin’de ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisiyle buluşmak ve sohbet etmek bize çok iyi geldi. Bedri ağabeyimiz bu güzel anlatımıyla bizi adeta Diyarbakır’ın küçelerine götürdü. Yeniden çocukluğumuzu,  gençliğimizi yaşadık. Yakında yayınlayacağı kitabını merakla bekliyoruz. İnşallah Mersin'de vakfımızda da bir imza günü düzenleyeceğiz. Bedri Ayseli sadece sanatçı özelliğiyle değil kişiliği, kültürü, alçak gönüllülüğüyle de örnek bir “iyi insan” olmayı becerebilmiş bir kıymetlimizdir. Ona şükranlarımızı sunuyorum. Bilmelidir ki onun kalbimizin Gazi Köşkü’ndeki yeri hazırdır' dedi.
 
Editör: Barış Köksal