Yayınladığı mesajda, bayram değerlerinin hayatın her alanında uygulanarak çocuklara örnek olunması gerektiğinin altını çizen Benzetsel, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, bizleri bir arada tutan değerleri geliştirmenin vesilesidir. Milletimizin köklü tarihinden ve zengin kültüründen aldığı bu değerlere sahip çıkarak geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak ve onların emin adımlarla yürümelerini sağlamak adına bayramlarda yaşanan birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu hayatımızın her alanında uygulayarak, örnek teşkil etmemiz gerekiyor. 

İnsanları birbirine yakınlaştıran, aynı duygu ve düşüncelerle buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz, kardeşlik iklimini derinden teneffüs ettiğimiz bayram coşkusunu hayatın her alanında yaşanmasını temenni eder, başta şehitlerimiz ve gazi yakınlarımız olmak üzere, ülkemizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutlar, dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzlukların bir an önce son bulmasını temenni ederim.

Editör: Barış Köksal