Toroslar ilçesindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Dernek Başkanı Ahmet Baş, derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu söyledi. Köylüler arasında iletişim kurmak ve birliktelik sağlamak için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade eden Baş, "Derneğimiz bu kapsamda 2014 yılının Haziran ayında kuruldu. Birliktelik, beraberlik, dayanışma, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için kuruldu. Derneğimizin amacı Değirmenderelilere hizmet vermek. Bu bağlamda aramızda bulunan ve emeği geçen tüm kurucu üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Mersin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Dinçer de madde bağımlılığı hakkında bilgiler verdi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde görev yapan Değirmendereli Doç. Dr. Faruk Hilmi Turgut ise dernekler aracılığıyla sağlanan birlik beraberliğin önemine dikkati çekti. Aile Eğitim Uzmanı Uzman Psikoloji Danışmanı Sait Özdemir, aile bağları ve çocuk yetiştirme hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ayrıca gecede yoğurt ve elma yeme ile şişe dikme yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmaların ardından birincilere çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara da plaket sunuldu.

Programa dernek yönetiminin yanı sıra, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Onur Ünlü, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.
Editör: Barış Köksal