23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Akdeniz Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali”, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Farklı tiyatro gruplarının performanslarını sergilediği festivalde, Mersinli çocuklar da ücretsiz tiyatro izleme olanağı buldu. Özellikle dezavantajlı mahallelerdeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik programlanan festivalin final oyunu Tiyatro Agon’dan geldi. Nasrettin Hoca temalı “Yoğurt Bende Göl Nerde?” adlı çocuk oyunu, 4 seansta binin üzerinde izleyici ile buluştu. Tevfik Dinç’in yazdığı ve Salih Yıldırım’ın yönetmen-oyuncu olduğu oyunda Mehmet Çağlar, Sinem Yaruk, Gülfidan Dizlek ve Alper Yorulmaz rol aldı.

Bütün sanat dallarının en eskisi olarak kabul edilen tiyatronun sevgi, emek ve özveri işi olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, başarının ön koşulunun bir işi severek ve isteyerek yapmak olduğunu belirtti. Bu anlamda festivale katkı veren tüm gruplara ve tiyatro emekçilerine teşekkür eden Başkan Türk, “Festivalimiz, tiyatronun bu cefakar emekçileri sayesinde kentimizin vazgeçilmez bir kültür-sanat etkinliği haline gelmiştir. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Aynı zamanda ilk günkü heyecanını 7 yıldır kaybetmeyen başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum. İnanıyorum ki çocuklarımız her 23 Nisan Bayramında unutamayacakları bir deneyim yaşıyorlar. Tiyatro, çocukların içlerindeki samimiyeti ve sıcaklığı ortaya çıkarıyor. 

Ayrıca onların çevresini, dünyayı, evreni ve buradaki yerini anlamasını sağlıyor. Sanatın çocuklarımıza dokunmasının, daha güzel yarınlar için bir başlangıç olacağını umut ediyorum. Eminim ki festivalimiz daha uzun yıllar boyu çocuklarımıza dokunacak, onlara yeni değerler kazandıracaktır" dedi.
Editör: Barış Köksal