Milli Takıma seçilen sporcular, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı'yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Tarakçı, "Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunlarının ardından tesislerin boş kalmaması için elimizden geleni yaptık. Bununla birlikte ilimizde yapılan birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya da ev sahipliği yaptık. Bu gayretli çalışmalarımız neticesinde cimnastik branşında Mersin’den iki sporcumuz Milli takımlara çağrıldı. Bu bizim için gurur verici bir şey inanıyorum ki yapılan bu tesisler sayesinde ‘spor kenti’ kimliğini alan Mersin ilerleyen yıllarda Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirmeye devam edecektir. Ben İl Müdür Vekili olarak sporcularımız Ezgi Yeşil ve Abdülmalek Mardinli'ye göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.
Türkiye Cimnastik Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Derya Dükel ise “Öncelikle Milli Takımlara seçilen sporcularımız Ezgi Yeşil ve Abdülmalek Mardinli’yi tebrik ediyorum. Cimnastik branşı ilimizde günden güne yaygınlaşan bir spor dalı haline gelmeye başladı. Özellikle Akdeniz Oyunlarıyla birlikte ilimize kazandırılan cimnastik salonumuzla birlikte kulüp ve sporcu sayılarımızda artış olmaya başladı. Kulüplerin alt yapılarında ciddi anlamda performans sporcusu yetiştirilmeye başlandı. Ayrıca ilimizde ulusal ve uluslararası bir çok şampiyonaya ev sahipliği yapmaya başladık, inanıyorum ki ilerleyen yıllarda Mersin cimnastik branşında Milli takımlara fazlasıyla sporcu vermeye başlayacak. Ben başta Milli takımlara seçilen Ezgi Yeşil, Abdülmalek Mardinli’yi, Antrenörleri Hüseyin İğdir, Manolya Akın ve Murat Mardinli’yi başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Ezgi Yeşil’in Antrenörü Hüseyin İğdir de "Ezgi Yeşil gelecek vadeden yetenekli bir sporcumuz, Milli takıma seçilmesi bizi çok gururlandırdı. 27-29 Haziran 2014 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek olan Kulüpler arası Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonasına ve bu yıl Eylül ayında yapılacak olan Uluslararası Boğaziçi Turnuvasına hazırlanıyor. Yer ve atlama masasında Uluslararası Boğaziçi şampiyonasında sporcumuzdan derece bekliyoruz. Ezgi 2020 olimpiyatlarına milli takım aday sporcumuzdur. Antrenörü olarak sporcuma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal