Yılmaz, haziran ayı meclis toplantısında, 2009 yılı öncesinde AK Parti'nin belediyeyi sıfır borçla devraldığını belirterek, "Biz AK Parti'li belediyeden ise 28 milyon borç ile devraldık. 28 milyon borç ile ilçeye 10 fabrika kurulabilir. Ama buna rağmen, demokrasi anlayışı içerisinde ilçeye birlikte hizmet etmek için uğraşacağız" dedi. 
Bu konuşma üzerine söz isteyen AK Parti'li meclis üyesi Fadime Çopur, "Hep borçtan bahsediyorsunuz. Yapılan hizmetlerden dolayı bu borcun olduğunu niye söylemiyorsunuz" diye sordu.
Belediyeyi sıfır borç ile devralmış olsalardı bu rakamla ilçeye 10 fabrika kurabileceklerini anlatan Yılmaz, ”Borçtan korkmuyorum. İsterse 50 milyon borç olsun. Korkum kurumsal olmayan borçlarda. Kurumsal borçlar belli. Kurumsal olmayan her gün kapımıza alacaklı geliyor. Bunlar içerisinde icraya kalmış olanlarda var. Bu cendereden çıkmak istiyoruz. Borcun miktarından korkmuyorum. Yani kör borçlardan korkuyorum. 2009 yılından bu yana devlet kurumlarına olan borçların hiç biri ödenmemiş. SSK, TEDAŞ gibi kurumlar buna dahil” diye konuştu
Editör: Barış Köksal