Mersin’deki veda turlarına devam eden Güzeloğlu, bu kapsamda Toroslar Belediye Başkanı Hamut Tuna’yı ziyaret etti. Tören mangasını ve kendisini karşılayan belediye çalışanlarını selamlayan Güzeloğlu, daha sonra Toroslar ilçe esnafı ile bir süre sohbet etti. Ardından Başkan Tuna’nın makamına çıkan Güzeloğlu, gururla görev yaptığı Mersin Valiliği’nden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, “Sayın Başkanımızla temel hizmetlerin yanında sosyal ve eğitim alanlarında da son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Temel gayemiz, Mersin’in güzel insanına hizmet etmek ama yanı sıra gönüllerde yer almaya gayret ettik. Bir Mersin sevdalısı olarak ilimizin güzel ilçesi Toroslar’a veda ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Tuna da Güzeloğlu’nun 4,5 yıllık görev süresinde hantal yapıdan pratik yapıya geçişin örneklerini yaşadıklarını kaydederek, “Hep birlikte ilçemizde insanlarımızı mutlu etmek, huzurlu kılmak ve fiziksel yapıları daha çağdaş hale getirmek için çalıştık. Bölgemizi sağlık ve çevre alanında cazip hale getirdik. Valimizin Kocaeli Valiliği’nde de başarılı bir devlet adamı olarak güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Ziyaretleri ile bizleri şereflendiren Valimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Güzeloğlu, Toroslar Belediyesi’nden Başkan Tuna ve çalışanların alkışlarıyla uğurlandı.

Güzeloğlu’nun Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in ziyaretinde ise Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan da yer aldı. Güzeloğlu, Genç’in makamında yaptığı veda konuşmasında, “Yenişehir’e ve Mersin’e güzel duygular besleyerek ayrılmanın üzüntüsü içerisindeyim. Değerli başkanımızın, bir yerel yönetici olarak Yenişehir ilçemizde bilinen belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal, kültürel alanlarda da başarılı çalışmalarını izledim. Akdeniz Oyunları’na hazırlık sürecinde spor tesislerinin yetiştirilmesinde üstün gayretlerine yakından tanık oldum. Yenişehir ve Mersin insanı, her şeyin en güzelini hak ediyor. Mersin’in eskimeyen dostu olarak bu güzel ilçemize veda ediyor, Kocaeli Valiliği’nde de ilçemizi ve insanlarını unutmayacağımı paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç de Güzeloğlu’nun duygularını en iyi dile getiren vali olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Size tam alıştık ama şimdi aramızdan ayrılıp gidiyorsunuz. Bilim ve Sanat Merkezi projesi için hazırlanan protokolü sizinle yapmak kısmet olmadı. Sizi duygulanarak uğurlayacağız Maalesef bazen görevler yarım kalıyor. Bize düşen hızlıca görev süremiz içerisinde en iyisini yapmaktır. Siz bunu Mersin’de fazlasıyla yerine getirdiniz. Sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.”
Belediye ziyaretleri çerçevesinde Mezitli Belediyesi’ne de giden Vali Güzeloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından karşılandı. Güzeloğlu’nun, Mezitli’deki sahil bandının yenilenmesi, tarihi değerlerinin ortaya çıkarılmasında çok kısa sürede çok büyük katkılarının olduğunu dile getiren Başkan Tarhan,şöyle devam etti: “Sayın Valimin 30 Mart yerel seçimlerinden sonra başladığım başkanlık görevinde desteklerini sürekli arkamızda hissettik. Keşke Mezitli’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ve birlikte planladığımız çalışmaları birlikte tamamlayabilseydik ama ülkemizin yine önemli bir kentine Valimizi uğurluyoruz. Valimizin Kocaeli’ne atanması, çalışmalarının takdir edildiğinin kanıtı. Mersin’de yaptıkları hizmetlerden ötürü Valimize teşekkür ediyor, yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum.”

Güzeloğlu da veda ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Akdeniz’in incisi Mersin’de kişisel ve kurumsal olarak millete hizmet noktasında sevgiyle buluşarak geçirdiğimiz bir görev süremiz oldu. Ülkemizin tüm renklerini, zenginliklerini bir arada yaşatan ilimizde Valilik görevi yapmak benim için büyük bir mutluluktu. Mezitli, yaşam alanları, çevresi, denizi, altyapısı ve gelişmekte olan ivmesi ile güzel bir ilçemiz. Başkanımız da Mezitli’nin zenginliğine zenginlik katmanın çabası içersinde. Gelecek her günün ülkemize, ilimize ve Mezitli’ye güzel bir geleceği getirmesini diliyor, hakkınızı helal etmenizi istiyorum.”
Editör: Barış Köksal