Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantıda çalışma arkadaşları kalabalık nedeniyle salonuna sığmazken, fuaye salonunda aynı yoğunluğun yaşandığı görüldü.
Tarsus halkının tercihi, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de teveccühü ile, aylardır MHP Tarsus Belediye Başkan aday adayı olarak yaptıkları çalışmaların sonuçlandığını MHP’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olarak bu kutsal göreve getirildiğini söyleyen Can, bu görev kutsal olduğu kadar şahsımın, çalışma arkadaşlarımın ve hatta sizlerin omzuna bir o kadar da ağır sorumluluklar yüklediğini söyledi. Can, “20 yıldır MHP tarafından yönetilmekte olan Tarsus Belediyesinin yine, 5. dönem MHP tarafından yönetilmesinin tüm sorumluluğu başta şahsım olmak üzere bizlerde olacaktır” dedi.
20 yıldır Tarsus’ta başarıyla hizmet sürdüren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bıraktığı yerden hizmetlere devam edeceklerini ifade eden Can, “Şu an Tarsus Belediye Başkanı olan ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Sevgili başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın aday adaylığını açıklamasından sonra onun bıraktığı yerden hizmetlere devam etmek, MHP’nin bayrağını 5. dönemde de gönderden indirmemek, siz değerli mesai arkadaşlarımın yeni dönemde de çalışmaya devem etmesi, huzur ve emniyetinizin sağlanması için aday oldum. Ben belediyeciliğin ne olduğunu çok iyi bilen içinizden biriyim. Tarsus un her mahallesinde, her caddesinde, her sokağında ayak izlerimiz ve hizmetlerimiz bulunmaktadır. Biz Tarsus u tanırız ne mutlu ki Tarsus ta bizi tanır. Tarsus ta giremeyeceğimiz, saygı görmeyeceğimiz mahalle ve sokak hatta ev yoktur. Belediyedeki çalışma sürem boyunca sizlerle birlikte, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, partili partisiz demeden her bölgeye hizmet etmeye çalıştık. İmkanlarımız ölçüsünde tüm talepleri karşılamaya özen gösterdik. Bundan sonrada aynı şekilde davranacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Duygu dolu anların hakim olduğu salonda Can, mesai arkadaşlarıyla tek tek tokalaşıp belediyeden ayrıldı.
Editör: Barış Köksal