Toroslar Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısını Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, Toroslar Belediyesi’nin 2013 mali yılı performans programına ilişkin teklif, 2013 mali yılı bütçe taslağı ile 2014-2015 yılları tahmini bütçesi, 2013 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesi ile atık su ve evsel katı atık tarifelerinin belirlenmesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca, 2013 yılı için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için verilecek olan huzur hakkının Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 1/3’ü kadar ödenmesi ve 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, Toroslar Belediyesi’nde 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapmakta olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretinin 2013 mali yılı Bütçe Kanunu’na ekli (K) cetvelinde belirlenecek en üst limit kadar ödenmesine ilişkin teklif de oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında, 17-18 Kasım 2012 tarihleri arasında bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Mersin Narenciye Festivali’ne KDV hariç 82 bin 500 TL maddi destek sağlanması ile ilgili teklif ise oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantının temenni ve öneriler bölümünde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, 8,5 yıldır insan ve hizmet odaklı çalıştıklarını belirterek, meclis üyelerine Toroslar İlçesi’nde hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri anlattı. Meclis toplantısının Ekim Ayı 2. oturumunu 11 Ekim Perşembe günü yapacaklarını ifade eden Tuna, toplantının ardından meclis üyelerine ilçede yapılan projeleri yerinde görmek amacıyla bir gezi programı düzenleyeceklerini söyledi.

Editör: Barış Köksal