2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne talip olan Tuna, aday adaylığı sürecinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe, belde ve köyleri gezerek destek isteyen Tuna, çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. MHP’nin seçim konusunda erken yol aldığını ifade eden Tuna, Burhanettin Kocamaz ve Mahmut Tat ile birlikte üç aday adayı olarak her yeri gezerek, insanlarla dertleştiklerini, bunun da partiye önemli derecede hareket getirdiğini vurguladı. MHP’nin, aday adaylığı öncesindeki konumuyla bugünkü konumu arasında büyük fark olduğuna işaret eden Tuna, “Kamuoyu anketleri de bunu net ifade ediyor. Tabi siyasi konjonktür de çok önemli. Genel başkanımızın izlediği politika, hükümetin yaptığı yanlışlar, hepsini ortaya koyduğunuz zaman önemli ölçüde MHP’ye sıcak bakış var. Tabi adaylık netleştikten sonra bu daha da toparlanacak” dedi.
Toroslar’da iki dönemdir belediye başkanlığı yaptığını, artık çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdiğini belirten Tuna, kamuoyunda kendisi adına var olan beklentiyi de gördüğünü kaydetti. MHP’li olmayanların da kendisinden yana duruş sergilediklerine tanık olduğunu ifade eden Tuna, “Bu da bizi cesaretlendirdi. Zaten aday adayı olarak çıkışımızın da en önemli sebeplerinden biri bu. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 50-52 milyon liralık bütçeyle Toroslar’da neler yaptığımızı ispat ettik. Ortaya koyduğumuz bütün donelerimizle en güzel projeleri Mersin adına yapabilecek nitelikte, kapasitede ve doluluktayız” diye konuştu.
“SİYASET SONUÇ ALMA SANATIDIR”
18 yıldır siyasi hayatta olduğunu ve partinin her kademesinde görev yaptığını dile getiren Tuna, gücünü milletten aldığını ve gösterilen teveccühten çok memnun olduğunu vurguladı. Her gittiği yerde önemli ölçüde sempatiyle karşılandığını, kimseden aleyhine bir cümle duymadığını aktaran Tuna, “Tabi ki siyaset sonuç alma sanatı. Sonuç alamıyorsanız, bir oyla da kaybetseniz o makamda siz olmuyorsunuz. Onun için genel merkezimiz de Mersin’i çok önde ve özellikle düşünüyor, alınması konusunda. Sonuç alabilecek aday kimse onunla yola çıkmayı hedefliyor. Tabi göreve geldikten sonra hem sonuç alacaksınız hem de muktedir olacaksınız. Zaman zaman gidip genel başkanımızla sohbet ediyoruz. Bu görev bize verilirse sonucu yüzde 100 alacağımıza inanıyoruz. Bir belediye başkanının büyükşehirde neler yapabileceğini Türkiye sathında göstermek istiyoruz. Bu doluluk bizde var” ifadelerini kullandı.


“RAKİP ADAYLARI GÖRMEK LAZIM”
MHP’nin üç aday adayı arasında çok seviyeli bir yarış olduğuna dikkat çeken Tuna, diğer siyasi partilerin de aday ve hareketlerini görmek gerektiğinin altını çizdi. “Rakibin gardına göre duruşunuzu sergilemek durumundasınız” diyen Tuna, genel merkezin aday belirleme konusunda çok acele etmediğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Rakip adayları da görmek lazım. Ortalıkta hiçbir şey yok, özellikle iktidar partisinin. CHP’nin durumu çok belli değil, 3-5 aday adayı şu anda kamuoyu nezdinde kendini ifade etmeye çalışıyor. Onların da adaylarını görmek, ona göre de aday tespitini yapmak lazım. Ama bize bu görev verildiği takdirde zaten millet ortalaması bir hayatım var, milletin yaşadıklarını ben de yaşadığım için problemleri biliyorum. Problemleri çözme noktasında da bilen insan daha pratik olur, daha çabuk proje üretir. Bu kent bizim elimizde şekillenirse herkesin gitmeye çalıştığı yer değil, yaşamak için geldiği nokta olacaktır. İnşallah bize verilir, biz yaparız. Bizimle birlikte bu kent herkesin adından söz ettiği bir kent haline gelir.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Büyükşehir derseniz orada, Toroslar derseniz burada, ‘kenarda dur’ derseniz kenarda dururum” dediğini aktaran Tuna, şunları söyledi: “Ben 2004’te aday adayı değilken ve 5 aday adayı varken aday edildim. Bu şerefe nail olmak herkese nasip olmaz. Genel başkana da ifade ettim, ‘Bizi getirdiniz, millet 10 bin farkla belediye başkanı yaptı. İkincisinde 17 bin fark attırarak belediye başkanı yaptı. Bu güzel insanlara hizmet etmek bizim için bir şeref. Ama 1 milyon 680 bin insana hizmet etmek istiyorum, bu fırsatı verirseniz en güzel şeyleri bizden duyacağınıza, en güzel hizmetleri yapacağımıza inanıyoruz’ dedim. Tabi ki her şeyin hayırlısı. Genel merkezimiz bizi nerede değerlendirmek isterse biz orada olacağız. Doğru adayla çıkıldığında doğru iradenin de konacağına inanıyorum.”
Editör: Barış Köksal