Kahramanlı'ya ziyarette Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Kaya eşlik etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmede, başkanların ana gündem maddesi Mersin İdmanyurdu oldu. Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, takım olarak şu an bir sıkıntılarının bulunmadığını, hedeflerinin yeniden Spor Toto Süper Lig’de Mersin’i temsil etmek olduğunu belirtti. Takıma desteğinden dolayı Başkan Türk’e teşekkür eden Kahramanlı, “Başkanımız Sayın Fazıl Türk, hiçbir zaman desteğini bizden esirgemedi. İyi günde ve kötü günde her zaman yanımızda oldu. Bugün de kendisini ziyaret ettik. Bu sene yapmış olduğumuz transferler ve takımın durumuyla ilgili kendisine bir takım bilgiler aktardık. Takımımız, bundan sonraki sürece hazırdır. Sayın Başkanımızın bundan sonra da yanımızda olacağına eminiz. Sayın Başkanımızın da desteğini alarak yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki kısa süreçte olağanüstü genel kurula da gideceğiz. Bize katkı sağlayacak, yönetimde yer almak isteyecek arkadaşlarımızı da aramızda, yönetimde görmek istiyoruz. Sayın Başkanımıza kulübümüze desteklerinden ötürü tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise 2012-2013 sezonuna iyi başlayan Mersin İdmanyurdu takımının, şanssız bir şekilde düştüğünü ifade etti. Bu sezon takımın tekrar Spor Toto Süper Lig’e yükseleceğine inandığını dile getiren Türk, “Kulüp Başkanımız Sayın Kahramanlı ve Yönetim Kurulu, teknik heyetle birlikte iyi bir takım oluşturdular. Kentimizin bu en güzide kulübünün tekrar Spor Toto Süper Lig’de mücadele edebilmesi için gösterdiğiniz çabalardan dolayı size ve yönetiminize, Mersin adına teşekkür ediyorum. Sayın Kahramanlı, takıma destek verilmesi halinde, tekrar Spor Toto Süper Lig’e çıkaracaklarına dair taahhütte bulundu. Ben, bu konuda da kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum. Sonuna kadar takımımızın yanında olacağız ve desteğimizi her zaman sunacağız. Mersin adına özverileri ve hizmetleri nedeniyle de tüm yönetime tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 
Kulübün olağanüstü genel kurula gitmesi hususuna da değinen Türk, “Yakın zamanda Mersin İdmanyurdu kulübümüz olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Kulübümüzün bu genel kuruldan daha güçlü ve kenetlenmiş bir camia olarak çıkacağına, takımımıza destek olma imkanı olan her Mersinlinin bu katkıyı esirgemeyeceğine eminim. Bu vesile ile genel kurulumuzun Mersin’e ve takımımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifade etti.
Ziyarette Başkan Kahramanlı üzerinde ‘M. Fazıl Türk’ yazılı 33 numaralı formayı Başkan Türk’e hediye etti.
Editör: Barış Köksal