İzol, yaptığı açıklamada, Çukurova Havaalanı inşasının durmasının sadece Mersin’e değil tüm Doğu Akdeniz’e olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek, sektör olarak bu konuya çok önceden defalarca dikkat çektiklerini hatırlattı. İzol, “Biz turizmcilerin siyaset ile işi olmaz. Bizim işimiz bölgemizin, ülkemizin en güzel şekliyle dünyaya tanıtılması ve bu hareketin sonuçları olarak da ekonomiye katkı sağlamaktır. Bunun en somut örneği, ülkemizin turizm vasıtasıyla 35 milyar dolar döviz girdisi sağlamış olmasıdır. Biz bölge aktörlerine düşen görev, bu pastadan bölgemiz lehine pay almaktır. Ancak bunun temel gereksinimi kuşkusuz ulaşımdır. Çukurova Hava Limanı faaliyete geçmedikçe ne yazık ki, yerel hava yollarımız dışında bölgemizde uluslararası havayolları ve yolcularını görmek mümkün olamayacaktır” diye konuştu.

Kazanlı bölgesindeki tahsislerden sonuç alınamamasının Mersin’e gerek zaman, gerekse ekonomik açıdan büyük zarar verdiğinin altını çizen İzol, "Ancak diğer yandan özellikle Kazanlı Turizm Bölgesi dahil diğer toplam 8 turizm bölgemizde de alakalı olarak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası desteği ve Turizm Platformu koordinasyonunda MERTİD’in de içinde yer aldığı bir çalışma grubuyla bu alanların daha özellikli tahsislerle turizme kazandırılması yönünde çalışmalarımız başlamıştır” şeklinde konuştu.

Kısa süre önce MERTID ve Mersin Turizm Platformu olarak, Avrupa Türkiye İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’i konuk ettiklerini kaydeden İzol, "Yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında, dışarıdan ve farklı açılardan bölgemizin nasıl algılandığını da öğrenme fırsatımız oldu. Bu tespitler bundan sonraki bölgesel turizm politikalarımızın belirlenmesinde bizlere ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

İzol, tanıtımın, bir bölgenin sürdürülebilir turizm hedeflerinin çok önemli ve olması gereken bir faaliyeti olduğunu dile getirerek, diğer yandan da bölgenin sektörel eğitiminden alt yapısına kadar hazır edilmesinin mutlak gereklilik olduğunu söyledi. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile aktif bir işbirliği içinde, sadece turizme yapılan yatırımlarla ilgilenmediklerini, aynı zamanda Mersin’de sürdürülebilir kalkınma ve turizm sektörüne eğitimli, yüksek kaliteli işgücü oluşturarak, gençleri eğitmeyi hedeflediklerini belirten İzol, "Bölgemizde yaşanan yüksek işsizlik, çevre, eğitimli iş gücü eksikliği gibi sorunların çözümlerinin de turizm yatırımları ile birlikte ele alınması gerekir. Bunu yapmamanın bedeli ise, Mersin için çok ağır olur. Bu yüzden olayları tüm yönleriyle ele almamız gerekir” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal