Çamlıyayla Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin Çamlıyayla’da ortaklaşa düzenlediği iftar programı yoğun ilgi gördü. Çamlıyayla girişinde mehter takımı tarafından karşılanan protokol, vatandaşlarla tokalaşarak alana geldiler. Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program Kuran-ı Kerim okunması, semazen gösterileri ve sanatçıların ilahileri devam etti. Okunan ezanın ardından yayla sakinleri ve protokol üyeleri hep birlikte iftarlarını açtı.

Tarsus Belediyesi ile birlikte bu yıl üçüncü iftar programını düzenlediklerini belirten Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Ramazan ayının bolluk, bereket, birlik, beraberlik ve sevgi ayı olduğunu, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. Vatandaşlarla gönülleri birleştirdiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise Çamlıyayla’da hemşehrileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Can, “Bugün orucumuzu sizlerle birlikte açtık. Bizler belediyecilik hizmetlerini verirken, insanlarımızı bir araya getirmeyi, kaynaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızla gönüllerimizi birleştiriyoruz. Sadece belediyecilik hizmetleri değil, sosyal hizmetlerle de insanlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bugün buradaki birlik ve beraberliğimizin tüm ülkemize ve tüm İslam dünyasına yansımasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Program sonunda Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, çocuklara top ve oyuncak bebek dağıtırken, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı muhtarlara daha hızlı bir şekilde belediye ile irtibat halinde olmaları için cep telefonu hediye etti.
Çarşı merkezinde yapılan programa MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Kaymakam Vekili Abdullah Yüksel, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Editör: Barış Köksal