ARBELLA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Arslan, ödülünü Toroslar Beledie Başkanı Hamit Tuna'nın elinden aldı

Mersin’in ilk mercimek ve bulgur tesislerini kuran Arbel Grubu çeşitli araştırma ve fizibilite çalışmalarının ardından 2006 yılında Mersin’in ilk makarna tesisini kurdu. 2007’de ‘Arbella Makarna’ markasıyla raflarda yerini alan şirket kısa sürede iç piyasada ve ihracatta bilinirliğini ve tercih edilirliğini arttırdı..

Tek çatı altında yıllık 180 bin ton irmik,160 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip tesisleri ile üretim ve ihracat potansiyeli açısından dünyadaki ilk on büyük şirket içinde olan şirket kısa sürede markalaşarak ihracat liderlerinden olma başarısı gösterdi. Seksenden fazla ülkeye ‘Arbella’ markası ile ihracat gerçekleştiren şirket, ‘Arbella’ markasını dünya ülkelerinin tamamına yakınında tescil ettirmiş durumda.

Arbella Famıly markasıyla çocuk ürünleri yelpazesinde Türkiye’de lider olan şirket 28 çeşit klasik makarnanın dışında Arbella Plus markası ile tam buğday makarnası, glütensiz mısır makarnası ve kurutulmuş ve öğütülmüş domates ve ıspanak katkılı sağlıklı ve eğlenceli üç renkli makarnalar üretmekte. Türkiye’nin ilk aç-kapa spagetti paketini ve yine bir ilk olan porsiyonluk ambalajlanmış bundle spagetti makarnalarını tüketiciyle buluşturan Arbella Makarna, dünyada bir ilk olan üzüm çekirdekli makarnanın da üreticisidir.

Mersin'den tüm Türkiye'ye yayılan Arbella, bu çıkışı ile yılın markası olmaya hak kazanmıştır.

Editör: Barış Köksal