Belediyenin Güneş Mahallesi’nde bulunan Sanat Atölyesi yanındaki parkta gerçekleştirilen toplantıya, Türk’ün yanı sıra BDP il ve ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda vatandaşlara seslenen Türk, Mersin’de, demokratik, katılımcı ve çağdaş yönetim anlayışı ile her fırsatta vatandaşlarla buluştuklarını vurguladı. Proje ve programlarını vatandaşların her türlü görüş, öneri ve eleştirilerini dinleyerek hazırladıklarını belirten Türk, “Akdeniz’in 57 mahallesinin tümünde toplantılar yapacağız, halkımızı dinleyeceğiz, halkımızın eleştirilerini ciddiye alacağız. Zira hiçbir yönetici halkın üstünde değildir. Bunu herkes böyle bilmelidir. Halka layık olanı, halkı esas alanı baş tacı eder, saygı duyarız. Ama halka tepeden bakana, hor görene asla müsaade etmeyiz. Söz veriyoruz, bizim tartışma, eleştiri, isteklerimiz böyle toplantılarda olacak, başka yerde değil. Şundan emin olun ki, bütün ekibimizle birlikte mevcut olanakları zorlayarak her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.



Her iki mahallede de yaptıkları hizmetleri anlatan Türk, Şevket Sümer Mahallesi’ne 62 bin metrekare kilitli parke taşı, 15 bin ton asfalt; Güneş Mahallesi’ne de 69 10 bin ton asfalt ile 69 bin metrekare kilitli parke taşı döşendiğini kaydetti. Türk, “Belediyemizin içinde bulunduğu ağır borç yüküne rağmen halkımız için bu hizmetlere imza attık. Tabi bunlar azdır bile. Ama Mersin’de başka hiçbir bölgede böylesi bir başarı ve çalışma olmamıştır” diye konuştu.
Başkan Türk’ten sonra söz alan Güneş ve Şevket Sümer Mahallesi sakinleri de görüş, öneri ve taleplerini iletti. Toplantı akşamı ilerleyen saatlerine dek sürdü.
Öte yandan, Başkan Türk, 21 Haziran’da başlayan ve 20 mahalleyi kapsayacak olan mahalle halk toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.
Editör: Barış Köksal