Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı icracı teknik hizmet birimleri, geçen aylarda güçlendirilen araç filosu ve uygun hava koşullarının da katkısıyla merkez ve çevre mahalle ayırımı yapmadan, hizmetlerine devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ayrı ekipler, aynı anda farklı mahallelerde on binlerce tonluk ve kilometrelerce uzunluktaki sokaklarda asfalt kaplama ve yama hizmetinin yanı sıra, yeni yol açma, sokakları kilit taşı ve bordürle döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler ayrıca, zarar gören yağmur suyu ızgaralarının tamir ve temizliği, metruk binaların yıkımı ve molozların alınması çalışmalarını da ara vermeden devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise park ve yeşil alanların genel temizliği ve yenilenmesi, oyun gruplarının bakım, onarım ve boyanması, park, yeşil alan, kavşak ve orta refüjlerdeki çevre düzenlemesi, çim biçimi ve sulanması gibi hizmetleri yerine getiriyor. Belediye fidanlığında mevsimlik çiçeklerin üretimi ve dikimini de yapan ekipler, sürücülerin ve yayaların görüş açısını engelleyerek hayati tehlike yaratan ağaç ve çalıların budanmasını da yapıyor. Ekipler ayrıca, ağaç ve çalı budanması ve çim biçimi için, başvuran resmi ve özel kurum ve kuruluşların taleplerini de yerine getiriyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri de Ramazan ayı ve bayramı sonrasında da halk sağlına yönelik riskleri ortadan kaldırmak için fırın, patiseri, lokanta, kasaplar ile gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Ekipler, gıdalara ait numuneleri kontrol için sağlık kuruluşlarına gönderirken, halkın sağlığıyla oynadığı tespit edilen, hijyen ve temizlik kurallarına uymayan işyeri sahiplerini uyarıyor ve ilgili yasalar çerçevesinde işlem uyguluyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise ilçe sınırları içindeki 57 mahalleden, günde 350 ila 400 ton arasında çöp topluyor ve katı atık depolama tesisine taşıyor. Kentte, ayda 12 tona yakın geri dönüşümü mümkün atık da toplayan temizlik işleri ekipleri, ekonomiye de ciddi bir katkı sağlıyor. Ekipler, kirlenen ve koku yayan konteynerlerin iç-dış temizliğini de modern yıkama aracıyla yaparak konteynerliri, bakteri, mikrop ve haşere oluşumuna karşı ilaçlı sıcak suyla dezenfekte ediyor.
Editör: Barış Köksal