Abdullah Hüseyin Akbıyık, bu yasa tasarısı ile birlikte 2007 yılından bugüne ilan edilmiş eski yasanın güncellenerek yeni yönetmelikle birlikte daha güncel bir hale gelip ihtiyaca yönelik bir yapıya bürüneceğini vurguladı. 

SADECE ÖZEL OKULLARA YÖNELİK OLMALI    

Abdullah Hüseyin Akbıyık, okulunun ve kendinin konu ile ilgili düşüncelerini ise “Yapılacak değişiklik ile güncel eğitim-öğretime uygun çocukların gelişimine açık olması ve çalışmalarımızın bu şekli ile devam etmesi esastır. Hukukçu kimliğim yönümle benim için önemli olan hususların başında mevcut kanun tasarısı ve yönetmeliğin sadece özel okullara yönelik bir şekilde yapılmasıdır. İçinde özel öğretim kursları, sürücü kursları ve benzeri kurumların olmadığı sadece eğitimin öne çıkartıldığı bağımsız, okulların, öğrencilerin ve velilerin isteklerine cevap veren bir tasarı hazırlamak niyetindeyim” şeklinde açıkladı. 

TEMİNAT TEKRAR GÜNDEMDE 

Akbıyık, Pandemi’den önce teminat getirilmesi hususunun gündemde olduğuna dikkat çekip, “Özel okullara kontenjan sayıları kadar teminat getirilmesi hususu gündemdeydi. Şuanda tekrardan bu hususu gündeme alıyoruz. Ayrıca Ağustos ayında okullar açıldığında online eğitim gündeme gelebilir. Böyle bir durumda özel okullara daha çok ihtiyaç duyulacak ve tercih edilecektir. Online eğitimi özel okullar daha iyi yönetmiş ve geçtiğimiz süreçte velilerine, çocuklarına çok faydalı olmuşlardır. Bizimde bu hususta İçel Koleji olarak tüm çalışmalarımız devam etmektedir. Ama gönlümüz yüz yüze eğitimden yanadır. Bu konuyla ilgili yasa tasarıları da gündemdedir” ifadelerini kullandı. 

Editör: Barış Köksal