“Mersin’i Geliştirmeyenler” diye adlandırdığım, kentin önünü tıkadıklarına, gelişmesini engellediklerine, fakirlikte, işsizlikte pay sahibi olduklarına inandığım bir grup vardır bu kentte. Onların isimlerini sıklıkla duyarız, haberlerini gazetelerde okuruz, resimlerini görürüz.

Boş demeçler verirler, vaatlerde bulunurlar, ümit saçarlar; ama sonuçta yapılan, başarılan, kente ve insanlarına katkı veren somut bir şey yoktur. Şimdi onlardan bir kaçının ismini söylesem hepiniz tanırsınız.

Bir de sayıları az da olsa, bu kişilere rağmen kent adına kaygı duyan, bu kente bir şeyler vermek isteyen kimseler vardır. Onları çok fazla ortalarda ve basında görmezsiniz. Onlar çalışırlar, üretirler kendilerinden önce kentlerine ve ülkelerine fayda sağlamaya çalışırlar. 
Bunlardan birisi de Mehmet Türker’dir. 
Birçoğunuz onun adını bilmeyebilir. Basında fotoğrafı çok görülmemiş adı da pek duyulmamış olabilir; ama o benim tanıdığım kadarıyla, ismini ve kendisini öne çıkarmadan Mersin için çok değerli çalışmalar yapan ve fayda sağlayan bir gizli kahramandır. 

Sanayicidir, fabrikasında üretim yapar, ürünleri birçok ülkeye ihraç edilir. Aynı zamanda TÜMSİAD Başkanıdır.
Bundan önce kendisinin tarım ürünleri, ileri tarım teknolojileri, tarımla ilgili hizmet ve ürünlerin tümünü hedefleyen AR-GE alt yapısı olan tüm Mersin’i kapsayacak AGRO-TEK MERSİN adlı bir projesinin olduğunu biliyorum.
Şimdide hafta sonu TÜMSİAD olarak “Siber Tehditler, Ekonomik Boyutu ve Güvenlik” konulu bir program düzenlediler.
Aynı program daha önce İstanbul ve Ankara’da yapıldı. 
Tüm Türkiye’de 3.sünün Mersin’de yapılması önemli. 
Programa Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve  konunun birçok  uzmanı katıldı.
Bu çok değerli programda siber güvenliğin milli güvenliğimizle aynı anlama geldiği, siber saldırılar dolayısıyla dünyanın yılda 500 milyar dolar kayba uğradığı gibi konunun ne kadar önemli olduğuna işaret eden bilgiler öğreniyoruz.
40 firma ve kuruluş bu programa destek veriyor.
Çok önemli bir yönü de, çalışmanın giderek varlığını ve kente katkısını daha çok hissettiğimiz Mersin Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yapılmış olması, dolayısıyla da Rektörümüzün ve Rektör yardımcımızın toplantıya katılmış olmasıdır.

Burada Mersin adına üzüldüğüm bir konudan da söz etmeden geçemeyeceğim: TÜMSİAD Başkanı Mehmet Türker bu toplantını yapılacağını tam 20 gün önce bir basın toplantısı ile ilan etmişti. 
Bu yararlı toplantıda en başta ekonomi ve ticaretle ilgili çatı kuruluş olan MTSO’nun yöneticileri ve üyelerinin olması gerekirdi. 
Ama maalesef onlar deniz kıyısında bir turistik otelde hafta sonu geçiriyorlardı.
Artık Mersin’in her yönden kaybettiği özellikle son 15 yılı telafi etmek için bu şekilde ikiliklere, birbirini önemsizleştirme yarışlarına ve faydasız göstermelik çalışmalara tahammülü yoktur.

Tekrar Mehmet Türker’e dönersek: Artık onun gibi kente katkı vermek isteyen az sayıda insanın daha çok göz önünde olmaları,  diğerlerine karşı daha güçlü ve dayanışma içinde bulunmaları gerektiğini düşünüyorum.
Umarım böylesi çalışkan, iyi niyetli ve Mersin’in kaderine olumlu yönde katkı sağlayan insanlar artar; bizler de bu sessiz çabalarına kayıtsız kalmaz ve onları destekleriz.
Mehmet Türker’e de, tüm çalışmaları ve özellikle bu son yaptığı etkinlikle Mersin’e ve ülke ekonomisine katkısından dolayı çok teşekkürler…
Kalıcı ve üretken çalışmaları örnek osun.

HARUN ARSLAN