Sakallarını gizlemek için yaklaşık 20 yıldır traş olan Little Bear Schwarz adındaki kadın, en sonunda sakallarını kabullendi ve bunu kariyer için kullanmaya başladı.

Amerika'nın Washington eyaletine bağlı Seattle şehrinde yaşayan 33 yaşındaki Little Bear Schwarz adındaki kadın, 14 yaşında iken fark ettiği suratındaki istenmeyen kıllardan kurtulmak için her türlü yöntemi denedi. Değiştirmeden önce Renee ismini kullanan kadın yüzünde çıkan sakalları traş etti, ağda yaptırdı hatta lazer tedavi bile gördü. Fakat bir türlü kendisini erkek gibi gösteren kıllardan kurtulamadı.



20 YIL BOYUNCA HER SABAH ERKEN KALKARAK TRAŞ OLDU

Schwarz, sakallarını herkesten gizlemek adına yıllar boyunca her sabah erkenden kalkarak traş oldu. Genç kadın iki sene öncesine kadar bu kararının doğrultusunda hareket ederken, en nihayetinde sakallarıyla birlikte yaşamayı kabullendi. İnsanların, "kadın mısın? erkek misin?" sorularına ve acımasızca yorumlarına rağmen, Schwarz her sabah traş olma günlerine dönmek istemediğini belirtti. Genç kadın durumu kabullendiğini ifade ederek; "Kendim olmanın tadına vardım. sakallarımla gurur duyuyorum. Onları yumuşak tutmak adına büyük bir çaba harcıyorum. Sakallarıma kurdeleler bağlıyorum, farklı şekillere sokuyorum." sözlerini sarf etti.



HORMON BOZUKLUĞU TEŞHİSİ KONDU

Little Bear 31 yaşındayken kendisine hormon bozukluğuna bağlı olarak bedeninin erkeklik hormonunu fazla salgıladığı teşhisi kondu. Schwarz, daha küçük bir kızken doktorlara başvurmuş, ultrason taramaları neticesinde herhangi bir kist ya da gözle görünür bir belirti saptanamamıştı. 14 yaşındayken Schwarz'ın dudağının üstünde, çenesinde ve göğsünde kıllar büyümeye başlamıştı. Little Bear; "Düzenli olarak traş oluyordum. Bedenimde çıkan kılları kesmemek, bir seçenek değildi benim için. Kendimi traş olurken görmek istemediğim için banyoda kesmeyi tercih ederdim. Sakallarım konusunda çok ketumdum, kadınların yüzünde kıl olmamalıydı." ifadelerini dile getirdi.

ERKEK ARKADAŞIYLA SAKAL KONUSUNDA ŞAKALAŞMIŞ

Little Bear, 2013 yılında Facebook üzerinden tanıştığı erkek arkadaşı sebebiyle Florida'dan Seattle şehrine taşındı. Kendini fiziksel ve duygusal olarak güvende hissettiği yeni ortamında sakallarını büyütebileceğini düşündü. Schwarz o günleri şu sözlerle dile döktü: "Seattle'da, evden çalışıyordum. İş için traş olmak zorunda değildim. Sakallarımı uzatmak için güvenli bir yerdeymişim gibi hissettim. Florida'ya göre Seattle bana daha hoşgörülü ve sevecen gibi geldi. Eski erkek arkadaşım beni olduğum gibi kabul etti. Daha güzel sakal bırakamadığı için hatta onunla şakalaştığımı hatırlıyorum."



TELEVİZYON PROGRAMINDA SAKAL BIRAKMA YARIŞMASINA KATILDI

Birkaç yıl önce televizyonda en uzun sakal bırakma rekabetinin olduğu 'Whisker Wars' adlı bir şov izleyen Schwarz, biraz araştırdıktan sonra kadınların katıldığı 'Whiskerinas' adlı bir yarışmanın düzenlendiğini keşfetti. Lakin gözden kaçırdığı küçük bir detay vardı. Yarışmada katılımcılar yün gibi farklı materyallerden, sahte sakallarla rekabet ediyordu. Yarışmada başlarda kendisini gayet kötü hisseden ve kaybedeceğini düşünen Schwarz, yarışmayı kazanınca yıllarca kurtulmaya çalıştığı sakalı sayesinde kariyer yapabileceği fikri aklına geldi.

SAKALLARI SAYESİNDE ÖZEL GÖSTERİ TOPLULUĞUNA GİRDİ

Little Bear; "Yarışmada 'Wreckless Freeks' adındaki sirk özel gösteri topluluğu ile tanıştım. Sakallarımın gerçek olduğunu fark ettiler ve bana 'bizim gösterimize katılmak ister misin?' diye sordular. Sakal kariyeri yapabileceğimi orada fark ettim." sözlerini dile getirdi. Daha önce hiç gösteri tecrübesi olmayan Schwarz, 6 ay boyunca eğitim aldı ve şovu öğrendi. Genç kadın sakal şovunu opera ve parodi ile harmanlayarak, son iki yıldır Wreckless Freeks özel gösteri grubuyla birlikte performansını sergiliyor.

İşte genç kadının sıradışı yaşamı;















kaynak:haberler





















 
Editör: Barış Köksal