Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde saman işçileri 40 derece kavurucu sıcak altında hem çalışıyor hem de oruç tutuyor.

Siverek ilçesinde arpa, buğday ve mercimek hasadının başlamasıyla birlikte işçiler kavurucu sıcak altında, saman tozları içinde oruçlu olarak çalışmak zorunda kalıyor.

Saman işçisi Mustafa Ekmer, dört yıldır her mevsim bu işi yaptığını belirterek, “Ramazan ayında oruçluyken kavurucu sıcak altında saman işinde çalışmak zorunda kalıyorum, yevmiyemiz 40-50 lira arasında. Siverek’te iş olmadığından dolayı saman işi Ramazan ayına denk geldiği halde çalışmak zorundayız ve çalışıyoruz” dedi.

Sıcak hava ve özelikle saman tozundan etkilendiklerini söyleyen Mustafa Ekmer, “Çok zorlanıyoruz, özelikle samanın tozu ile sıcaklık bir araya geldi mi bazen dayanılmaz hal alıyoruz. Günde arkadaşlarla beraber, yaklaşık 500 çuval dolduruyoruz, altı arkadaşız bunları bölsek ortalamam herkese 90 çuval düşüyor. Doldurmakla da kalmıyoruz, her biri ortalama 30-40 kilo gelen çuvalları kamyona yüklüyoruz. Sabah saat iki, üç gibi geliyoruz akşama doğru işimiz bitiyor. Ne yapalım ekmek kavgası Ramazan’da çalışıyoruz” diye konuştu
Kaynak: iha