MÜSİAD bilgilendirme toplantısına katılan Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve grup müdürleri Tahsin Atlı, Kamil Kurt, Recep Yavuz ve Ömer Kılıç elektronik tebligat (e-tebligat) ve elektronik yoklama (e-yoklama) ile ilgili vergi uygulamalarındaki güncel gelişmeler hakkında sunum yaptılar.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve grup müdürleri 1 Ocak 2016 da yürürlüğe geçecek olan e-tebligat ve e-yoklama uygulaması hakkına yaptıkları sunumda bu uygulamaların önemine dikkat çekerek vergi dairelerine yapılacak olan müracaatların son güne bırakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

E-TEBLİGAT 1 OCAK 2015'DA YÜRÜRLÜKTE OLACAK

1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe geçecek olan e-tebligat uygulamasına; kurumlar vergisi mükellefleri, şirketler, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefleri zorunlu olarak müracaat edecekler. Başvurular bizzat mükellefler ya da özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletname ile yetkili kılınan kişiler aracılığı ile yapılacak. Elektronik tebligat talep bildirimi ile bildirimde bulunan mükelleflere vergi dairesince müracaat anında sistem tarafından üretilen internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecek böylece elektronik tebligat adresi edinilmiş olunacak.

E-tebligat ile vergi dairelerinden gönderilen evrak, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak ve ayrıca posta yoluyla gönderilmeyecek.

Adana Vergi dairesi başkanlığının elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgiler aktardığı toplantıda, MÜSİAD üyeleri de konuyla alakalı merak ettikleri soruları dile getirerek sorularına cevap bulurlar.

"VERGİ ÖDEMELERİ KREDİ KARTI İLE YAPILABİLMELİ"

Toplantıya ev sahipliği yapan MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, vergi ödemelerinin kredi kartı ile yapılabilmesi için gerekli düzenlemelerin de yapılması gerektiğine dikkat çekerek bu şekilde kredi kartıyla ödeme yapılabilen bir sistem olduğunda ödemelerin daha düzenli ve yüksek oranda yapılabileceğini belirtti. Başkan Yahşi, devleti ayakta tutan en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunun bilincindeyiz, bununla birlikte vergilerin de belirlenirken miktarını ödeme şekillerinin makul olması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Yahşi, iş adamlarını yakından ilgilendiren önemli bir konuda yaptıkları sunumlar için başta Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı olmak üzere grup müdürleri Tahsin Atlı, Kamil Kurt, Recep Yavuz ve Ömer Kılıç'a teşekkür ederek, toplantı sonunda günün anısına Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı'ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Editör: Barış Köksal