Yapılan onarım çalışmalarının ardından 2007 yılında hizmet vermeye başlayan Beşocak Meydanı’ndaki Adana Vergi Dairesi Başkanlığı binasının tadilatından sonra 5 yıllık garanti süresi dolmadan binadan traverten mermerlerin düşmeye başlaması çevredeki vatandaşlar için tehlike oluşturdu.
Binanın tadilatını gerçekleştiren firmaya başvuran vergi dairesi, firmanın dökülen traverten mermerleri onarmaması üzerine hukuki yollara başvurdu. Traverten mermerlerin çevreye ve insanlara zarar vermemesi için vergi dairesi başkanlığı, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden de yardım istedi. Bunun üzerine çevreye zarar vermemesi adına binanın etrafına çelik hasırlar yerleştirildi.
Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, binanın etrafındaki traverten mermerlerinin ortalama 25-30 kilo ağırlığında olduğunu bu yüzdende herhangi bir mermerin bir vatandaşın üstüne düşmesi halinde kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. Yavuz, “Binan temelinde hiçbir sıkıntı yok çok sağlam ancak garanti süresi dolmadan binanın dış cephesindeki mermerler düşmeye başladı. Tadilatı gerçekleştiren firma onarımı kabul etmeyince bizde hukuki yollara başvurduk, sonuç alınıncaya kadar da geçici bir çözüm olarak da çevre ve şehircilik il müdürlüğü binanın çevresini çelik hasırlarla ördü” dedi.
Editör: Barış Köksal