Adana Valisi Mahmut Demirtaş:
 "Ceyhan’ın ekonomik açıdan hak ettiği konuma ulaşması için gayret gösteriyoruz"
 
Vali Demirtaş, periyodik olarak gerçekleştirdiği ilçe gezilerini Ceyhan ile sürdürdü. İnceleme gezisi sırasında ilk olarak Ceyhan Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Demirtaş, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ile kamu kuruluşu temsilcileri ile yerel yöneticiler tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamını ziyaret eden Vali Demirtaş, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy’dan ilçenin genel durumu, gerçekleştirilen kamu yatırımları ve hizmetler hakkında bilgi aldı. Kaymakam Ünlüsoy’a verdiği bilgiler ve gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı teşekkür eden Vali Demirtaş, tüm Kaymakamlık görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.
 
Muhtarlar ve esnafla bir araya geldi

Vali Mahmut Demirtaş, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduğu Ceyhan’da, muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

Ceyhan Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ile kamu kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu Ceyhan Öğretmenevi’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Demirtaş, muhtarların dile getirdikleri talep ve beklentileri dinledi. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Demirtaş, kent merkezi ve tüm ilçelerdeki mahallelerde yaşanan sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını, sıkça gerçekleştirdiği muhtar ve vatandaş buluşmalarında iletilen eksikliklerin giderilmesi noktasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.
 
Esnafla buluştu

Ceyhan ilçesine bağlı mahallelerin sorunlarının masaya yatırıldığı muhtar buluşmasının ardından Vali Mahmut Demirtaş, ilçe esnafını işyerlerinde ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu. Esnafın yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Demirtaş, ziyaretleri sırasında kendisine iletilen talep ve beklentilerin takipçisi olacağını söyledi.
 
Ceyhan Ticaret Odası'nda iş adamlarıyla buluştu

Vali Mahmut Demirtaş, Ceyhan Ticaret Odası’nı (CTO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Şeref Can ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

CTO Başkanı Şeref Can ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mahmut Demirtaş’a, özellikle enerji yatırımlarıyla dikkat çeken Ceyhan’ın ekonomik potansiyeli ve planlanan yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Hazırlıkları devam eden Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin geldiği aşamanın da masaya yatırıldığı ziyarette konuşan Vali Demirtaş, Adana’nın önemli bir ilçesi olan Ceyhan’ın ekonomik açıdan hak ettiği konuma ulaşması ve yeni yatırımlarla buluşması için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini söyledi.
 
Yapımı devam eden kamu yatırımlarını denetledi

Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve kamu kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nı ziyaret eden Vali Demirtaş, ilçenin genel asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Vali Demirtaş, daha sonra sırasıyla yapımı devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, 24 derslikli Ceyhan Mesleki ve Teknik Lisesi ile Ceyhan Toplum Sağlığı Merkezi inşaatlarında incelemede bulundu.

İnşaatların geldiği aşama hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alan Vali Demirtaş, emniyet, eğitim ve sağlık konularının önemine vurgu yaptı.

Vali Mahmut Demirtaş, projeleri üzerinde detaylı incelemelerde bulunduğu inşaatlarının, ihale şartnamelerinde öngörülen sürelerde tamamlanarak, hizmete açılması için, yüklenici firma yetkililerinden gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi.
 
Editör: Barış Köksal