TED Adana Koleji'nin basına tanıtıldığı toplantıda konuşan ERATA Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, bu yıl açılacak 5 yeni TED Okuluyla Türkiye genelinde okul sayılarının 31'e ulaştığını ve Adana'da kurulan TED Koleji'nin bu okullar arasında özel olduğunu kaydetti. Uluslararası müsabakalara uygun basketbol sahası ve yarı olimpik yüzme havuzunundan TED öğrencilerinin yanı sıra diğer okullarda eğitim gören öğrencilerin de faydalanabileceğini açıklayan Altaylı, hedeflerinin büyüklüğünü anlattı.
TED Eğitim Kurumları'nın bu yıl yaptığı anlaşmaya göre TED okullarından mezun olan öğrencilerin tamamının Kanada'daki istedikleri herhangi bir üniversiteye, Kanada'da liseyi bitirmiş gibi aynı eşitlikle giriş yapabileceklerini dile getiren Altaylı, şöyle devam etti: 

“Bu okuldan mezun olan öğrencilerin alternatifi sadece Türkiye'deki üniversiteler olmayacaksa Kanada gibi eğitimin ciddi manada geliştiği ve eğitim seviyesinin çok yüksek olduğu başka bir ülkede de TED Adana öğrencilerinin bir alternatifi olmuş olacak. Çünkü biz ona inanıyoruz. Bizim okularımızdan yetişen her çocuk dünyanın her üniversitesinde başarılı olabilecek özelliklere sahip olarak yetişecek.TED Adana, sadece Adana'daki özel okullar içerisinde farklı bir okul olmayacak. TED Adana, Türkiye'deki özel okullar içerisinde ayrı yeri olan bir okul olacak. Eğer bunu yapabilirsek biz o zaman kendimizi başarılı addedeceğiz.”
Taha Altaylı, Erat Eğitim Kurumları olarak ikinci eğitim kurumlarını önümüzdeki günlerde İstanbul'da, daha sonra da Türki cumhuriyetlerden bir tanesine açacaklarını vurgulayarak, hedeflerinin sadece Türkiye sınırları içerisinde kalmadığını, Dünya vatandaşı bireyleri insanlığa kazandırmak istediklerini ifade etti. TED Adana Koleji'nin, şehir merkezinden uzak, Karaisalı yolu çevresinde kurulmasının nedenini de açıklayan Altaylı, üniversite müjdesini şöyle dile getirdi:

“Orta vadede bunun devamında sadece Adana ve Çukurova için değil, Ortadoğu ülkelerine hitap edecek bir üniversite kurmayı hedefliyoruz. Mevcut okul kampus alanımızın hemen arkasına kuracağız. Şehirde olsak önümüzü kapatırdı. Bölgenin en büyük üniversitesi hayallerine ulaşmak için şehrin dışında yer olması uygundu. Servislerle şehrin her noktasından yarım saat içerisinde buraya ulaşmak mümkün.”
Editör: Barış Köksal