Firmaların üretimden net satışları baz alınarak hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde geçen yıl açıklanan 2015 verilerine göre 462. sırada bulunan Abdioğulları, yeni açıklanan 2016 listesinde 14 basamak birden yükseldi.
Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, sıralamayı değerlendirirken, firma olarak; daima yeniliğe ve gelişime yatırım yapmayı kendilerine ilke edindiklerini bildirdi.

Bu düşünceden hareketle 4 yıl önce kurdukları 6. fabrika ile Teknik Tekstil’e geçiş yaparak, “Filback” markasıyla halı tabanında entegre üretime başladıklarını ifade eden Sütcü, hızlı yükselişte yeniliğe yaptıkları yatırımın önemli bir etken olduğunu vurguladı. Sütcü, "Teknik Tekstil ile ilgili yatırımlarımız sürüyor. İSO 500’deki yerimizi daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Rekabetin yoğun olduğu günümüz şartlarında firmaların ayakta kalması, karlılığın devam etmesi ve yeni pazarlara açılarak ürünlerin yeni müşterilerle buluşturulması açısından Ar-Ge ve inovasyonun stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sütcü, şunları kaydetti:

“Bu konuda gerekli çalışmaların yapılabilmesi; inovatif fikirlerin projelere ve projelerin yeni ürün, hizmet ya da yenilikçi süreçlere dönüşmesine, her zaman olduğu gibi üst yönetimin desteğine, Ar-Ge ve inovasyona kendini adamış tecrübeli bir ekibin varlığına ve bu konudaki çalışmaların iyi yönetilmesine bağlıdır. Abdioğulları, önümüzdeki süreçte Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına hız vererek, yeni projeler üretmeyi ve bu projeleri hayata geçirip kendi sektöründe ilklere imza atmayı hedeflemektedir.”
 
Editör: Barış Köksal