Hüseyin Sözlü’nün belediye başkanı seçilmesini canı gönülden arzu ettiklerini belirten Emine Kunt, “Samimiyetinizi biliyoruz ve bunu koruyacağınızdan eminiz. Bize çok güzel Anneler Günü kutlaması gerçekleştirdiniz. Bizim de babasını şehit veren çocuklarımız var. Siz onların babası sayılırsınız. Bizler sizin Babalar Gününüzü kutlamak için buradayız” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, şehit yakınlarıyla münasebetlerinin her zaman farklı olduğunu belirterek, “ Sizler bu ülke için ağır bedel ödemiş, canını feda etmiş, uzuvlarını kaybetmiş insanların yakınlarısınız. Yanınızda olduğumuzu daima hissetmeniz lazım. Elbette babasını, evladını, kardeşini, eşini şehit vermiş insanlarımızın üzüntüsü ve burukluğu var. Bunlar özel günlerde daha çok hissediliyor fakat bu buruklukta bile bir şeref, onur vardır. Şehitlik mertebesi çok yüksek ve yüce bir mertebedir” diye konuştu.
Emine Kunt, Başkan Hüseyin Sözlü’ye Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Şehit çocukları da Başkan Hüseyin Sözlü’nün babalar gününü kutladı ve çeşitli hediyeler verdi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ramazan Ayı’nın 3. günü, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde verilecek iftar yemeğini organize etme sözü de verdi.
Editör: Barış Köksal