Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi şehit aileleri derneği başkanları Adana Şehit Aileleri Derneği'nde federasyon oluşumunu tamamlayıp konfederasyon kurmak için toplandı. Toplantıya başkanlık yapan Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, "Bugün burada bulunmamızın sebebi federasyon kurma çalışmalarımız ve konfederasyon hazırlıklarıdır. Doğu ve Güneydoğu’da federasyonlarımızı kurduk, şimdi de Akdeniz Bölgesi'nde federasyonumuzu kurup, konfederasyona gidiyoruz. Biz bu vatana en kıymetli olan çocuklarımızı verdik. Gazilerimiz vücudunun parçalarını verdiler. Güç sağlama derdindeyiz inşallah iyi olacağını da düşünüyoruz" dedi.

Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Sarıca, konfederasyonun 20 yıl önce olması gerektiğini ancak bugünlere kaldığını ifade ederek, "Şehit Aileleri Derneği, bir köy derneği statüsündedir. Şehit babası, annesi veya gazi olduğumuz için valilik bizi inisiyatif alarak muhatap alıyor. Şehit aileleri olarak derneklerimizin hiçbir resmi yönü yok. Daire başkanımız Ayşegül İslam Hanım, bize bunu önerdi ve daha önceki daire başkanımız Hüseyin Demirbaş da bize bunu önerdi. Nasip, kısmet bugüneymiş, birleşmeyi ve birlik olmayı, en ücra köşedeki şehit ailesine ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

"BU VATANA 18 YAŞINDAKİ OĞLUMU ŞEHİT VERDİM"

Sarıca, vatana 18 yaşındaki oğlunu şehit verdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Şehit aileleri 'ben vatana evlat verdim de kapımı kimse çalmıyor, bayramdan, bayrama askerimiz bir kolonya ile geliyor hatırlıyor, başka da kimse ne tanıyor ne de hatırlıyor' diyor. Biz bunların önüne geçmek tanınmak ve sürekli hatırlanmak için birleşeceğiz."

Ali Sarıca, son günlerde şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirterek, "Allah ailelerine sabır versin. Hepimiz aynı acıyı yaşıyoruz ve yaşadık. Ben 18 yaşında çocuğumu şehit verdim. Çocuğumu askere küçük yolladım daha şehit olduğunda 18 yaşındaydı, o acıyı biz bilir biz anlarız. Allah sabır versin ve sabırlı olsunlar" dedi.
Editör: Barış Köksal