Feke İlçesi dahilinde uygulanacak projenin sorumluları Orman Bölge Müdürlüğü'nde bir araya gelerek başlangıç aşamasını değerlendirdi. Toplantıya, Proje Koordinatörü Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Koordinatör Yardımcısı Şube Müdürü Zekeriya Beydilli, Şube Müdürü Hakan Doğan ve Danışman olarak Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Doğan katıldı.

Uygulama sürecinde yapılması gereken iş ve işlemleri değerlendiren proje sorumluları bir dizi karara imza attı. Sedir mantarı ile ilgili köylüleri bilinçlendirme toplantıları yapmak, sedir mantarı ticareti yapanlarla toplantı yaparak onları bilinçlendirmek ve ufkunu açma çalışması yapmak, sedir mantarı levhaları yaparak belirgin yerlere asmak, deneme sahasının tel ihatasını, sulama sistemini, sera sistemini, mantarların sayımını, ölçümünü ve dışarıdaki sahalarla karşılaştırılmasını yapmak, sedir mantarının fayda ve önemini kamuoyuna duyuracak çalışmalar ve belgesel çekimler yapmak, köylülere sepet, fırça, bıçak gibi gerekli malzemeleri temin etmek alınan kararlardan bazıları oldu.

Toplantı sonunda projeye konu sahalarda tel ihata çalışmalarının başladığı ve sulama sisteminin kurulduğu bilgisi verildi.
Editör: Barış Köksal