Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde Obalar Caddesi üzerinde 11 Haziran 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, Obalar Caddesi'nden geçen bir kişi 01 CJR 48 plakalı otomobilin içinde bir kişinin hareketsiz yattığını görerek polise haber verdi. 
Polis kısa sürede olay yerine gelirken, otomobilin sürücü koltuğunda oturan bir şahsın pompalı tüfekle boynundan vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri iz sürmeye başladı. Önce üzerinden kimlik çıkmayan şahsın Özmen Ene (36) olduğu belirlendi. 
Daha sonra yapılan ilk çalışmada otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine kiraya veren ve kiralayanlar sorgulandı. Yapılan sorgulamada otomobili en son Ali Ç. (19) isimli şahsın kiraladığı anlaşıldı. Araştırma derinleştiriliğinde Ali Ç.'nin gece saat 01.00'da Özmen Ene'yi evinden alarak beraber gezmeye çıktıkları ortaya çıktı. Polis bu nedenle birinci şüpheli olarak Ali Ç.'nin peşine düştü. Yapılan çalışma sonucunda cinayetten 3 saat gibi kısa bir süre sonra zanlı Saydam Caddesi üzerinde yakalandı. Zanlı emniyete getirilerek sorguya alınırken önce cinayeti işlemediğini söyledi ancak daha sonra itiraf etti. Zanlı gece saat 01.00'de Özmen Ene'yi sohbet etmek için evden aldığını bir süre sonra Obalar Caddesi'ne gelerek burada esrar içtiklerini anlatarak, "Özmen, 1 yıl önce benim ablamı kaçırmış 5 gün sonra geri getirmişti. O mevzuyu açtı. Ablamı hala sevdiğini onunla evlenmek istediğini söyledi. Ben de ablamın İstanbul'da evli olduğunu söyledim. Özmen de 'Ablanın 5 çocuğu da olsa onu yine alırım seviyorum' dedi. Bunun üzerine sinirlenerek kendimi kaybedip yanımda bulunan pompalı tüfekle boynuna ateş ettim, daha sonra otomobilden ayrılıp tüfeği suya attım" dediği öğrenildi. 
Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında basın mensuplarının neden cinayet işledin sorusuna, "Söylesem mutlu mu olacaksınız" diye yanıt verdi.
Editör: Barış Köksal