Orköy Şube Müdürlüğü'nce burada organize edilen törene Kaymakam Orhan Altun, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Şube Müdürü Mustafa Sönmez, İşletme Müdürü Abdullah Akbaş, teknik elemanlar ve köylüler katıldı. Törende konuşan Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, ”Orköy kredi uygulamaları son yıllarda büyük artış gösterdi, ödenek yönünden sıkıntı olmadığı için talep edilmesi halinde bunu daha da artırabiliriz, sadece bayanlara özgü olan 4 bin lira limitli mikro krediyi ev hanımları için değerlendiriyoruz” dedi.
Kaymakam Altun ise, Orköy’ün bölgeye yadsınamaz miktarda yatırımlarının olduğunu, bu yatırımların köylü tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini, kredilerin yerinde kullanımına ve borç taksitlerinin zamanında ödenmesinin gelecek yıllardaki yatırımın önünü açacağını belirterek, idareye teşekkür etti.
Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2013 yılında Pozantı ilçesinde 197 aileye güneş enerjisi, 47 aileye dam örtüsü kredisi, 19 aileye 30 arılık kovandan oluşan fenni arıcılık, 10 aileye 30 koyun ve 1 koç’tan oluşan süt koyunculuğu kredisi verildiğini, bu krediler için 805 bin 150 lira ödenek kullanıldığı bilgisini verdi. Yetkililer ayrıca 2014 yılında 170 aileye güneş enerjisi verilmesinin planlandığını ve bu miktarın ek ödeneklerle artırılabileceğini ifade etti. Orman Bölge Müdürlüğü dahilinde 2006 yılından bugüne toplam 5276 aileye güneş enerjisi kredisi vermek suretiyle 92 bin ster yakacak odunun ormandan usulsüz temin edilmesinin önüne geçildiği bilgisi de aktarıldı.
Köy muhtarı ve köylüler, verilen Orköy kredilerinden oldukça memnun olduklarını ifade ederken, kredilerin devam etmesini istedikleri ve özellikle süt koyunculuğu ile güneş kolektörleri kullanarak elektrik enerjisi üreten sistemler talep ettiklerini belirtti.
Editör: Barış Köksal