Yüreğir Belediyesi tarafından, Doğankent Kültür Evi’nde bölgede tarım işçiliği yapan ve çadırda yaşayan ailelerin çocukları için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine katıldı.

Çocukların şiir okuyup, gösteriler sergilediği etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu çocuklarımız için oluşturulan sınıflara ilk geldiklerinde çok tedirgindiler. Öğretmenlerimizin verdikleri eğitim sayesinde gösteri düzenleyecek duruma gelmişlerdir. Bugün hep birlikte bu etkinlikleri gururla izliyoruz. Bu çocuklarımıza eğitim öğretimin yanı sıra sosyal etkinliklerle özgüvenlerini geliştiriyoruz” dedi. Çelikcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çadırlarından servisle her gün alınan 25 çocuk, Kültür Evimize getirilerek onlar için hazırlanan özel sınıflarda okul öncesi eğitimleri, kişisel bakım kişisel gelişimi, zihinde algılama, dil gelişimi ve psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler veriliyor. Beslenmeleri ve uyumaları da düzenli olarak sağlanıyor. Sağlık kontrolleri de düzenli bir şekilde yapılıyor.”

Editör: Barış Köksal